ABD Kongresi'nde Bir İlk: İftar Yemeği Verildi

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman üyeleri Amerikan Kongresi'nde Ramazan ayı dolayısıyla iftar verdi.

21.05.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-11:06)

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman üyeleri Amerikan Kongresi'nde Ramazan ayı dolayısıyla iftar verdi. Söz konusu iftar programı,Kongrede gerçekleşen ilk iftar programı olarak kaydedildi.

ABD Temsilciler Meclisinin Müslüman üyeleri Minnesota vekili İlhan Omar, Indiana vekili Andre Carson ve Michigan vekili Raşida Tlaib Kongrede iftar yemeği verdi.

BİR İLK OLARAK TARİHDE GEÇTİ  

ABD merkezli sivil toplum kuruluşu Müslüman Hukukçular Derneği ile ortak gerçekleştirilen program, Amerikan Kongresi'nde gerçekleşen ilk iftar programı olarak kaydedildi.

Kongredeki iftar programına, birçok Temsilciler Meclisi üyesiyle birlikte, çok sayıda Kongre çalışanı da katılım sağladı.

Michigan vekili Tlaib, iftar öncesinde açıklamalarda bulunarak, "Bu iftarın ne kadar tarihi olduğunu anlamak çok önemli. Bu etkinlik uzun zamandır görünmüyor gibi duran bir toplumun ayağa kalkmasıdır. Bizler korkuyu tetiklemek ve nefreti teşvik etmek amacıyla adaletsiz bir şekilde hedef alınıyoruz. Bu gece adalete, kucaklayıcılığa ve ait olma duygusuna bağlı olduğumuzu yenden gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal