ABD, Katar'da İlk Defa F-22 Raptor Uçağı Konuşlandırdı

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı'nın Katar'daki El-Udeyd Hava Üssü'ne F-22 Raptor tipi savaş uçaklarını konuşlandırdığı duyuruldu

29.06.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-11:17)

CENTCOM tarafından yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü Udeyd Hava Üssü'ne F-22 Raptor tipi savaş uçakları sevk edildi. Söz konusu savaş uçaklarının, ABD kuvvetlerinin ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın sorumluluğundaki bölgelerde çıkarlarının korunması için Katar'da ilk kez konuşladırıldığı belirtildi.

KÖRFEZ'DE GERGİNLİK  

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 20 Haziran'da Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek şehri sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" ABD Hava Kuvvetleri'ne ait RQ-4 Global Hawk tipi İHA'nın karadan havaya füzeyle vurularak düşürüldüğünü açıklamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetleri'ne ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğünü onaylamış, fakat söz konusu İHA'nın uluslararası hava sahasında uçarken düşürüldüğünü iddia etmişti.

İran'ın ABD'ye ait İHA'yı vurmasından sonra ABD Başkanı Donald Trump, dün " Çok büyük bir hata yaptılar. İHA uluslararası sulardaydı." açıklamasında bulunurken, bugün de üç farklı yere gerçekleştirecekleri saldırıdan son anda vazgeçtiklerini açıkladı.

Tahran ile Washington arasındaki gerginlik, geçtiğimiz hafta Umman Körfezi'nde Japonya ve Norveç'e ait iki tankere yönelik saldırı sebebiyle daha da arttı. ABD yönetimi saldırılara ilişkin İran'ı suçlarken, Tahran suçlamaları reddetmişti.

ABD'nin El-Udeyd Hava Üssü'nde yaklaşık 13 bin askeri var. ABD söz konusu bu üssü, Suriye ve Irak'taki DEAŞ'a karşı savaşta kullanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal