ABD Kalkınma Ajansı'nda Juan Guaido'ya Destek

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Mark Green, kendini Venezuela’nın geçici başkanı ilan eden Juan Guaido ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

31.01.2019-11:51 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-11:48) ABD Kalkınma Ajansı'nda Juan Guaido'ya Destek

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Yöneticisi Mark Green, kendini Venezuela’nın geçici başkanı ilan eden Juan Guaido ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Green ve Guaido, Latin Amerika ülkesinde demokrasinin sağlanması konusunda birlikte çalışmayı kabul ettiler.

USAID, "Green, ABD’nin Venezuela Ulusal Meclisi’nin yanı sıra insan hakları belgelerine ve bağımsız medyaya katılan yerel sivil toplum örgütleri gibi diğer önemli demokratik aktörleri desteklemeye devam etme taahhüdünü yineledi. Yönetici Green ayrıca ABD hükümetinin Nicolas’i kınadığını vurguladı.’’ sözlerini aktardı.

GUAIDO YARDIM TALEP ETTİ

USAID’e göre, Guaido, Green’e Venezuela’da yaşanan korkunç insani durum hakkında bilgi verdi ve Venezuela’daki bu artan krizi sonlandırması için ABD’den yardım beklediğini belirtti.

Ajans yaptığı açıklamada, "Yönetici Greenve geçici Cumhurbaşkanı Guaido, Venezuela'daki saygınlığı, insan haklarını ve demokrasiyi geri kazanmaya yardımcı olmak için birlikte çalışma konusunda karşılıklı bir taahhütle konuşmalarını sonlandırdı" dedi.

Ajans, önümüzdeki günlerde somut planlar hazırlamak için Guaido'nun ekibi ile iletişim kurmaya devam edeceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal