ABD, Juan Guaido'ya İnsani Yardım Gönderecek

ABD, kendisini geçici devlet başkanı olarak ilan eden Juan Guaido'nun isteğine olumlu cevap vererek Venezuela'ya insanı yardım göstereceğini açıkladı.

02.02.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-09:08) ABD, Juan Guaido'ya İnsani Yardım Gönderecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter sayfasından Venezuela ile alakalı açıklama yaptı. Bolton, Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdığı muhalif lider Juan Guaido'nun isteğine cevap olarak ülkeye insani yardım yollayacaklarını duyurdu.

"ARTIK MADURO'NUN YOLDAN ÇEKİLME VAKTİ GELDİ"

Bolton, açıklamasında şu sözleri kullandı:

"ABD, Geçici Devlet Başkanı Juan Guaido'nun isteğine uygun olarak, onun yetkilileriyle de istişare ederek Venezuela milleti için ilaç, tıbbi malzeme ve gıda takviyelerini içeren insani yardımları mobilize edecek ve sevk edecektir. Artık Maduro'nun yoldan çekilme vakti gelmiştir."

POMPEO'DAN DESTEK

Öte taraftan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Twitter sayfasından paylaşım yaparak, Bolton'ın insani yardım açıklamasına destek verdi. Pompeo, Guaido'nun insani yardımla alakalı Twitter paylaşımını alıntılayarak, "ABD, sizin insani yardım mobilize etme çabalarını destekliyor. Venezuela halkına destek vermeye hazırız." sözlerini kullandı.

MÜDAHALE TARTIŞMALARI

Bolton ve Pompeo'nun Venezuela'ya insani yardım açıklaması, ABD'nin bu ülkeye müdahalesini rahatlatacak bir adım olarak algılandı.

Guaido, dün attığı tweet ile Venezuela halkı için insani yardım çabalarını artırdıklarını ve ülkeye gıda ve tıbbi malzemenin girişine izin vereceklerini duyurmuştu. ABD yönetimi, daha önceki açıklamalarında Venezuela halkına yardım için 20 milyon dolar ayırdığını ve bu yardımı yollamaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD'nin kendi ülkesine yardım çabalarını "egemenlik hakkına müdahale" olarak yorumlamış ve buna karşı olduklarını söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal