ABD İtiraf Etti: Terör Örgütü Olarak Görmüyoruz!

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Jeffrey, ABD'nin Suriye'de birlikte çalıştığı PYD'nin PKK'nın Suriye'deki kolu olduğunu fakat ABD'nin PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini belirtti.

16.11.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-10:30) ABD İtiraf Etti: Terör Örgütü Olarak Görmüyoruz!

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Jeffrey, ABD'nin Suriye'de birlikte çalıştığı PYD'nin PKK'nın Suriye'deki kolu olduğunu fakat ABD'nin PYD'yi terör örgütü olarak görmedğini belirtti. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey, Amerikan "Defense One" medya kuruluşunda yaptığı konuşmada, terör örgütü YPG/PKK ile olan ilişkilerine dair değerlendirmeler yaptı. ABD'li özel temsilcinin, Suriye konusunda hem Türkiye hem de YPG/PKK ile aynı anda çalışmaları gerektiğiyle alakalı açıklamaları tepki çekti. Jeffrey, hem Türkiye ile hem de örgütle aynı anda işbirliği yapmayı nasıl başardıklarına yönelik soruya şu şekilde yanıt verdi:

 

"Suriye'de yaptıklarımızı yapamazdık"

"Bu oldukça zor. Çünkü Türkiye'nin aktif katılımı, ortaklığı ve koordinasyonu olmasaydı Suriye'de bugün yaptıklarımızın hiçbirini gerçekleştiremezdik fakat yerel bir ortak olmadan da ülkenin kuzeydoğusunda varlığımızı sürdüremezdik ve DEAŞ ile olan mücadeleyi kazanamazdık. Bu yerel ortak, 2014'ten beri PKK'nın Suriye uzantısı olan ancak PKK gibi terör örgütü olarak tanımadığımız PYD'dir. Bu konu Türkler için büyük kaygı fakat henüz gerçekleştirmedik."

DEAŞ'ın yenilmesinin Türkiye'nin de güvenlik önceliklerinde yer almasından dolayı Ankara'nın ABD ile YPG/PKK arasındaki ilişkiye göz yumduğunu belirten Jeffrey, "Suriye'de DEAŞ'ten başka bir politikamızın olmasına karar verdiğimiz an Türkler bizim yolumuza taş koyup zorluk çıkarmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal