ABD İstihbaratından Kim Jong İddiası: Durumu Çok Ağır

ABD istihbaratından bir kaynağın CNN'e aktardığına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ameliyat geçirdi. İddia edilene göre Kim Jong-un'un durumu çok ağır. Programda kaynak, "Kim kalp damar sorunu yüzünden ameliyat oldu ve şu an durumu iyi değil." dedi.

21.04.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-11:29)

ABD istihbaratından bir kaynak dünyayı sarsan bir iddia ortaya attı. CNN'e konuşan kaynak Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuna yönelik bilgiler verdi ve durumunun ağır olduğunu belirtti. Adını vermek istemeyen bir ABD'li yetkili ise Kim'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi. Fakat yetkili Kim'in durumunun ağır olup olmadığıyla ilgili olarak bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Güney Koreli bir yetkili ise Yonhap haber ajansına açıklamalar yaptı. Hükümet yetkilisi Kim'in sağlık durumunun ağır olmadığını söyledi ve kalp damar sağlığı için bir ameliyat geçirdiğini aktardı. Kim Jong-un'un 15 Nisan'da ülkenin kurucusu olan dedesi Kim Il Sung'un doğum gününde düzenlenen ve ülkenin en önemli etkinliğine katılmaması uluslararası medyanın gündemi oturmuştu.

CIA, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi, CNN'de yer alan iddia ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal