ABD, İsrail Saldırısından Haberdar Olduğunu Açıkladı

İsrail'in Suriye'deki askeri hava üssünü vurmasının ardından ABD'li yetkililer İsrail'in kendilerini bilgilendirdiğini doğruladı.

09.04.2018-18:41 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-18:41) ABD, İsrail Saldırısından Haberdar Olduğunu Açıkladı

Rusya'nın Suriye'nin Humus bölgesindeki Tayfur askeri havalimanına saldıranın İsrail savaş uçakları olduğunu söylemesinin sonrasında ABD'li yetkililerden ''Washington bilgilendirilmişti'' duyurusu geldi.

İSRAİL OLDUĞUNU TEYİT ETTİLER

NBC News'a açıklama yapan iki ABD'li yetkili, üsse saldıranın İsrail olduğunu doğrularken İsrail hükümetinin Trump yönetimini saldırı olmadan önce haberdar ettiğini söyledi.

Suriye'de bir kez daha İran'ı hedef alan İsrail, Suriye'deki yaptıklarıyla alakalı direkt olarak sorumluluk üstlenmeme stratejisi doğrultusunda resmi bir açıklama yapmadı.

Obama hükümeti döneminde, İsrail yönetimi, Suriye'deki saldırılardan İsrail'in sorumlu olduğunun ABD'li birimler tarafından basına sızdırılmasına tepki göstermişti.

ALIŞILMADIK BİR OLAY

Bu kez saldırıdan İsrail'in sorumlu olduğunu ortaya koyan ise Rusya oldu. Ama İsrail'in Haaretz gazetesi ''Yine de İsrail'in resmen sorumluluk almadığı bir eylemle alakalı Amerikalı yetkililerin doğrulama yapması ABD-İsrail ilişkilerinde çok sık olmayan bir olay'' diye yazdı.

Suriye devlet televizyonu, Tayfur askeri havalimanına yönelik saldırıyla alakalı önce ABD'yi suçlamıştı. Ama Pentagon ''ABD ile alakası yok'' açıklaması yapmıştı.

3 İRANLI ÖLDÜ

Fars Haber Ajansı, İsrail savaş uçaklarının Suriye'de bir hava üssüne gerçekleştirdiği saldırıda 3 İranlı askerin öldüğünü söyledi.

İran'ın yarı resmi ajansı Fars'ın haberine göre, İsrail'in sabaha doğru Suriye'nin Humus şehrindeki T-4 hava üssüne saldırısında 3 İranlı asker yaşamını yitirdi.
Saldırıda Seyyid Ammar Musevi, Mehdi Lütfi Niyaser ve Ekber Zevar Cenneti isimli askerlerin hayatını kaybettiği duyuruldu.

İSRAİL'E AİT F-15'LER BOMBALADI

Beşar Esad yönetimi, bu sabah saat 04.00 civarında Humus'taki T-4 hava üssüne füze saldırısı gerçekleştirildiğini, ölü ve yaralıların olduğunu iddia etmişti. Rusya da İsrail'e ait iki F-15 savaş uçağının Suriye’de bir hava üssünü bombaladığını duyurmuştu.

ÜSTTE İRAN GÜÇLERİ BULUNUYOR

T-4 askeri havalimanı, rejimin ekseriyetle son dönemde Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırılarını gerçekleştiren uçakların havalandığı üs olarak biliniyor. Üstte İran askerleri bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal