ABD İsrail İlişkileri: Bağlılığımız Sarsılmaz Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasındaki iş birliği ve bölgesel konuların ele alındığı ifade edilen görüşme öncesinde iki bakan, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

27.04.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-10:42) ABD İsrail İlişkileri: Bağlılığımız Sarsılmaz Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Jim Mattis, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman ile Pentagon’da bir araya geldi.

Açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasındaki bağın güçlülüğüne vurgu yapan Mattis, "Başkan Ronald Reagan'ın 1982'de dediği gibi Amerika Birleşik Devletleri, İsrail devletine olan bağlılığından asla vazgeçmedi ki bu bağlılık halen sarsılmazdır." İfadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail arasında olan askeri ilişkilerin de hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu vurgulayan Mattis, iki ülke iş birliğinin İran'a karşı Ortadoğu'da güvenlik ve istikrarı sağlayacağını ileri  sürdü.

Bir gazetecinin "İsrail'in İran'ın Suriye'ye silah transfer etmesinin amacının İsrail'i vurmak olduğuna ilişkin değerlendirmesine katılıp katılmadığı ile ilgi soru sorması üzerine Mattis, "Şu anda başka bir amaç düşünemiyorum." cevabını verdi.

Mattis, Amerika Birleşik Devletleri'nin İran nükleer anlaşmasından çekilip çekilmeyeceğine ilişkin bir soruyu, bu konuda henüz bir karar verilmediğini ifade ederek yanıtladı.

Amerika Birleşik Devletleri bakanı, Rusya'nın Suriye rejimine S-300 hava savunma sistemi sağlayacağı iddiası ile ilgili, "Suriye savaşını devam ettirmek amacı ile yapılan her şey bir trajedidir." dedi.

Cenevre Süreci'nin arkasında durmaları ve bunun diplomatik bir çözüme varmasını sağlamaları gerektiğinin altını çizerek vurgulayan Mattis, "(Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi) Staffan de Mistura bu amaçla çalışıyor ve Rusya'nın da daha istikrarlı bir Ortadoğu istiyorsa ona yardım etmesi gerekmektedir." diye konuştu.

TRUMP'IN KUDÜS KARARINA TAKDİR

Kısa bir açıklama yapan İsrail Savunma Bakanı Liberman ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri’nin Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını "hayranlıkla karşıladıklarını" vurguladı

Kudüs kararını "tarihi" olarak anlatan Liberman, bunun için Trump'ı takdir ettiklerini belirtti.

Ortadoğu'da cereyan eden en büyük sorunun İran olduğunu iddia eden İsrailli bakan, Suriye, Yemen, Irak ve Lübnan'daki iç karışıklıklar konusunda İran'ı suçlu gösterdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal