ABD İşid Yanlılarının İngiltere'de Yargılanmasını İstiyor

ABD, Suriye' de rehinelerin başını çeken gruba dahil olmakla suçlanan iki tanınmış DAEŞ yanlısının İngiltere 'de yargılanması gerektiğini söyledi.

22.10.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-13:59) ABD İşid Yanlılarının İngiltere'de Yargılanmasını İstiyor

ABD 'nin üst düzey askeri komutanı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye' de rehinelerin başını çeken bir grubun parçası olmakla suçlanan iki tanınmış DAEŞ yanlısının İngiltere 'de yargılanması gerektiğini söyledi. Buna karşın İngiltere El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey’un İngiliz vatandaşlığından çıktığını ve hükümetin yargılamayı Amerika’da yapma planlarını tartıştığını söyledi.

İngiltere'deki en yüksek rütbeli Tümgeneral Patrick Roberson, İngiltere’ye  Beatles lakaplı ISIS infaz timine ait olduğu iddia edilen  El Shafee ElSheikh ve Alexanda Kotey’i ülkelerine geri döndürülmelerini söyledi.

İkili ABD destekli Suriye Savunma Kuvvetleri (SDF) tarafından tutulan 40 ülkeden yüzlerce eski ISIS militanı arasında yer alıyordu ve Ocak ayında ele geçirilmişti. SDF ve Suriye yetkilileri, teröristlerin kendi ülkelerine geri gönderilmelerini istemesine karşın bazı batılı ülkeler, onların bulundukları yerde kalmasını istiyor. ABD özel operasyonlar komutanı Tümgeneral Roberson, ABD “menşe ülkelerin gözaltında olan bu yabancı teröristlerin kendi ülkelerine geri döndüğünden emin olmak için çok çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal