ABD İran'a Yeni Yaptırım Kararı Aldı

Amerika Birleşik Devletleri İran'a hem yeni yaptırımlar uyguladı, hem de yaptırımlar sebebiyle tedavi göremeyip yaşamını yitiren 2 yaşındaki çocuk için İran'a başsağlığı diledi.

20.12.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-14:30) ABD İran'a Yeni Yaptırım Kararı Aldı

ABD, insan hakları ihlalleri işlediklerini gerekçe göstererek İranlı bazı üst düzey yetkilileri daha yaptırım listesine aldı.

İki yargıca yaptırım getiren Washington "İran rejimi içerisinde protestocuları sansürlemeye, dini azınlıklara zulmetmeye ve İran halkını susturmaya çalışanları hedef almaya devam edeceğiz" mesajı verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da İran'ı dini özgürlükler alanında "Özellikle endişe uyandıran ülkeler" kategorisine tekrar aldıklarını açıkladı.

Pompeo ayrıca, insan hakları ihlalleri işledikleri tespit edilen yetkililere, aileleri de dahil olmak üzere vize yasağı getirileceğini aktardı.

ABD'nin peş peşe uygulamaya koyduğu yaptırım kararları ve nükleer anlaşmanın akıbeti, BM Güvenlik Konseyi'nin de gündemindeydi.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Mecit Takht Ravançi, ''Kelebek hastalığı''na yakalanan Ava isimli iki yaşında kız çocuğunun ABD yaptırımları nedeniyle tedavi olamadığını ve yaşamını yitirdiğini belirtti.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Kelly Craft ise toplantının ardından İranlı mevkidaşının yanına giderek küçük çocuğun vefatı dolayısıyla başsağlığı diledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal