ABD ile Kuzey Kore Arasında Tarihi Zirve Sonrasında İlk Açıklama

ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Singapur'da gerçekleştirdiği tarihi zirve sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Trump, gazetecilere yine sataştı.

12.06.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-12:40)

Singapur'da Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile tarihi bir zirve gerçekleştiren ABD Başkanı Donald Turump anlaşmaların imzalanmasının sonrasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

"SENİN SAÇIN GÜZEL, SEN SOR"

Basın mensuplarının sorularını cevaplarken gazetecilere, "Saçı güzel olanlar sorsun. Senin saçın güzel, sen başla" diyen ABD lideri Trump, Kim ile müspet görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti ve "Sözleri bana güven verdi" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump!ın açıklamalarından öne çıkanları şöye:

"KİM DÖNÜNCE SÜREÇ BAŞLAYACAKTIR"

Silahsızlanmanın olmadığını ve nükleer silah yatırımlarından bir sonuç alınamadığını ifade eden Donald Trump ‘’Bir kez daha aynısı olmayacak şeklinde taahhüt aldık. Kendisi güven vererek konuştu. Kendisi benden çok yapmak istiyor bunu. Kuzey Kore için parlak bir gelecek. Çok kapsamlı bir taahhüt verdik. Kim-Jong'un ülkeye döndüğü anda bu süreci başlatacağına eminim. Bu konuda yeni bir ekip oluşturulacak’’ ifadelerini kullandı.

"İNSAN HAKLARI İHLALLERİ GÜNDEME GELDİ"

İnsan haklarına ilişkin konuştuklarını ve bu görüşmelerin önümüzdeki zamanda daha artacağını belirten Trump ‘’Çoğu kişi ailesinin cenazelerini istiyor. Bu da gündeme geldi. Bu süreç de başlatılacak. Çok fazla kişi bu kampanya sayesinde, bildiğiniz gibi yakın ailenin cenazeleri için kampanyalar yapıldı. Kendisi de bunu öğrendikten sonra tavrını değiştirdi. O da anlıyor. 6 binden fazla kişinin cenazeleri geri gönderilecek. Nükleer silah konusuna göre daha kısa ve öz konuşuldu ama mutlaka bir süreç başlatılacak’’ şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Trump bu sefer durumun çok daha farklı olduğunu ifade etti.

JAPON ESİRLER

Trump Japon esirlere ilişkin ‘’Zirvede bunu gündeme getirdim. Bu da konuşulacak’’ dedi

Trump, nükleer ve esirler konusunda atılacak adımların olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:

Donald Trump nükleer silahlardan arınma süresine ilişkin ‘’Bütün nükleer silahlardan arınmak çok uzun sürüyor. Zaman aralıklarını beklemek gerek. Süreç başladıktan sonra gerisinin geleceğini biliyorum. Yaptırımlar da tamamıyla nükleer silahlar arındırıldıktan sonra kaldırılacak’’ ifadelerini kullandı.

İran konusuna ilişkin de konuşan Trump ‘’İran'a gelecek olursam, İran artık daha farklı bir ülke. Onlar için de doğru zaman geleceğini düşünüyorum. Yaptırımlar uygulandıktan sonra müzakerelere başlayabiliriz’’ dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal