ABD İle Çin Arasında Gerilim Yükseldi!

Amerikan basınında, 2017 yılında ticaret rekoru kıran Çin'i engellemek isteyen ABD'nin ticaret savaşına sebep olacağı ifade edildi.

19.01.2018-09:42 - (Son Güncelleme: 19.01.2018-09:30) ABD İle Çin Arasında Gerilim Yükseldi!

Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir habere göre, ABD ile Çin arasında bir ticaret savaşı yaşanabileceği açıklandı. Haberde, Beyaz Saray'ın, Çin'in ihracatlarına karşı özel tarife ve sınırlamalardan meydana gelecek ‘silahlarını’ hazırladığı belirtildi.

2017 yılında ticarette ABD'yi geçerek rekor kıran Çin'in bu durumu daha da ilerletebileceğinin yazıldığı haberde, iki taraf arasındaki oluşacak ticari karşıtlık ‘Titanların savaşı’ olarak değerlendirildi.

İhtimal dahilinde olan ticaret savaşı 1980 yılındaki Japon yapımı televizyon ve arabalara açılan savaşa benzetilirken, "Böyle bir şey kesin olmasa da, gerçekleşmesi durumunda 1980’li yıllarda Japon yapımı televizyon ve arabalarına karşı çıkan savaşa benzeyebilir. Fakat bu kez güçler daha dengeli. Çünkü ABD, daha önce hiç ekonomideki büyüklüğü, endüstriyel becerileri ve küresel hırsları bakımından Çin gibi bir rakip ile karşı karşıya kalmamıştı. Japonya ABD’nin müttefikiydi, Çin ise giderek daha fazla rakip durumuna geliyor. Bu da kısasa kısas bir gerginliği ortaya çıkarabilir. Özellikle ABD’deki siyasi ve iş çevrelerinde Pekin’e ilişkin desteğin yükseltilmesinden sonra.” ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal