ABD Huawei Kararını 90 Günlüğüne Erteledi

ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne durdurduğunu açıkladı

21.05.2019-13:43 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:36)

ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne durdurduğunu açıkladı.

Huawei belirlenen bu süreçte, dünya genelindeki operasyonlarının etkilenmemesi amacıyla ABD'de üretilen bazı ürünleri satın almaya sürdürebilecek. ABD, böylelikle Huawei teknolojisine dayanan bazı ürün ve hizmetlerin sekteye uğramasını önlemeyi hedefliyor. Ancak Huawei, yeni ürün üretmek için ABD menşeili parça satın alamayacak.

Huawei'nin kara listeye alınmasından sonra uygulanan ticari kısıtlamaların bazıları ABD Ticaret Bakanlığı'nca 90 günlüğüne ertelendi. Huawei bu 90 gün içerisinde, ABD'de üretilen bazı ürünleri satın almayı sürdürebilecek.

ABD'nin aldığı karar Huawei'nin mevcut ürün ve ağların bakımı ve cep telefonlarının güncellenmesi amacıyla gerekli Amerikan yapımı ürünlerin satın alınmasına 90 günlüğüne izin veriyor.

Fakat Huawei, yeni ürün üretmek amacıyla lisans onayı olmadan ABD menşeili ürünleri alamayacak. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Reuters'a açıklamalarda bulunarak belirlenen 90 gün süresince Huawei teknolojisine dayanan telekomünikasyon şirketlerine başka anlaşmalar yapmaları için fırsat tanınmış olacağını da aktardı.

SİSTEMİN ÇÖKÜŞÜNÜN ENGELLENMESİ AMAÇLANIYOR  

Uzmanlar ise 90 günlük bu kararla internet, bilgisayar ve cep telefonları sistemlerinin olası bir çöküşünün engellenmesinin hedeflendiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararla Huawei'nin de dahil olduğu 70 kadar şirket kara listeye alınmış ve Google, Intel, Broadcom, Qualcomm gibi ülkenin önde gelen teknoloji şirketleri Huawei ile ortaklıklarını sonlandıracaklarını duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal