ABD Heyeti Kritik Meseleler için Türkiye'ye Geliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, kendisine eşlik eden heyet ile beraber Türkiye'ye gelecek.

07.01.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-11:30) ABD Heyeti Kritik Meseleler için Türkiye'ye Geliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, kendisine eşlik eden heyet ile beraber Türkiye'ye gelecek. Türk yetkililerle düzenlenecek olan görüşmelerde özellikle Münbiç ve Suriye meselesi başta olmak üzere, FETÖ ve PKK ile mücadele, Patriot savunma sistemleri ve ekonomik ilişkilerin masaya yatırılacağı ön görülüyor.

ABD, 19 Aralık 2018 tarihinde Suriye'deki askeri birliklerini geri çekeceklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerine ABD Başkanı Trump bölgedeki askerlerine yavaş yavaş ülkelerine dönme talimatı vermişti. Fakat ABD'li yetkililerin son günlerde yaptığı açıklamalar, çekilmenin hızlıca yapılmayacağı, bazı şartlara göre gerçekleşeceği ve terör örgütü YPG/PKK'nın korunacağına işaret etti.

Bolton dün İsrail'de yaptığı açıklamada, Amerika’nın Suriye’den çekilmesinin, Türkiye’nin "Kürt savaşçıların" güvenliğini sağlaması ve DEAŞ'ın yenilmesi şartına bağlı olduğunu belirtti. Trump da dünkü açıklamasında, "Hiçbir zaman çok hızlı bir şekilde çekileceğimizi söylemedim." sözlerini kullandı.

Bolton ve heyeti bugün, Ankara'ya gelerek özellikle Suriye olmak üzere, terör örgütleri FETÖ ve PKK ile mücadele, Patriot savunma sistemlerinin satışı ile ekonomik ve ticari ilişkilerin ilerletilmesi başlıklarını Türk yetkililerle görüşecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal