ABD Hazine Bakanı: 'İsrail Yatırım için İdeal Bir Ülke'

Mnuchin, Kudüs'teki gazetecilere verdiği demeçte. “İsrail ile çok önemli bir ilişkimiz var. Yatırımlar, özellikle de teknoloji yatırımları için gerçekten harika bir yer ”dedi.

23.10.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-14:40) ABD Hazine Bakanı: 'İsrail Yatırım için İdeal Bir Ülke'

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pazar günü bir Ortadoğu turu sırasında İsrail'de yatırım fırsatlarını konuştu ve orada altyapı projelerine katılımını artıracağını söyledi. Mnuchin, Kudüs'teki gazetecilere verdiği demeçte, “İsrail ile çok önemli bir ilişkimiz var. İsrail, yatırımlar, özellikle de teknoloji yatırımları için gerçekten harika bir yer ”dedi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı basın toplantısında, “Burada daha fazla altyapı yatırımı yaptığımızdan emin olacağız” dedi. Toplantıda iki ülke İran'a karşı “baskıyı artırmaya” karar verdi. Netanyahu, Mnuchin’e yaptığı açıklamada, “Son yıllarda İran’ın nükleer programının ileriye dönük hareketini ve İran’ın bölgedeki saldırganlığını azaltan tek şeyin  baskı olduğunu gördük” dedi. Netanyahu, aralarında Lübnan, Suriye ve Irak dahil olmak üzere Tahran'ın hegemonik hırsları ile yüzleşmek ve birleştirmek için ortak çabalar ve Orta Doğu'daki “saldırganlığı önlemeye yönelik ortak yaklaşım” da dahil olmak üzere bir dizi alanda güçlü İsrail-ABD ortaklığına övgüde bulundu.

Mnuchin, toplantıdan önce yaptığı açıklamada, “Bu Ortadoğu'ya yaptığım seyahatin ilk durağı” dedi. “Altı ülkeye gideceğim ve bu benim ilk durağım çünkü terörizmle mücadelede ve terörün finansmanı ile mücadelede İsrail'den daha iyi bir ortağımız yok” dedi. ABD'nin Kasım ayı başlarında İran'ın enerji sektörüne dayatmaya hazırlandığı yönündeki yaptırımlar öncesinde, Hazine Sekreteri şunları ekledi: “Bu, JCPOA'dan (İran'la nükleer anlaşma) çıkmanın en iyi yanı ve planımız İran’da hiçbir nükleer silahın bulunmaması.’’

ABD-İsrail'deki ekonomik ve ticari ilişki şu anda, biyo-teknoloji, yaşam bilimleri, sağlık çözümleri, enerji, ilaç, yiyecek ve içecek, savunma sanayileri, siber güvenlik ve havacılık sektörlerini kapsamaktadır. Yahudi Devleti, 72.000 İsrailliyi istihdam eden 2.500'den fazla ABD firmasına ev sahipliği yapıyor.

ABD ve İsrail, özellikle yüksek teknoloji sektöründe güçlü ve büyüyen ortaklıklar. Önde gelen ABD yüksek teknoloji firmalarının (Google, Amazon, Microsoft ve IBM dahil) hepsi Yahudi Devletinde araştırma ve geliştirme merkezlerine sahip. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal