ABD Güvenlik Danışmanı, Rusya-ABD Koordinasyon Anlaşması'nı Duyurdu

Beyaz Saray’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bugün ABD ile Rusya arasında, Suriye'deki işbirliğini güçlendirmek için bir anlaşma imzaladı.

24.10.2018-15:49 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-15:46) ABD Güvenlik Danışmanı, Rusya-ABD Koordinasyon Anlaşması'nı Duyurdu

Beyaz Saray’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, bugün ABD ile Rusya arasında, Suriye'deki işbirliğini güçlendirmek için bir anlaşma imzaladı. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrasında konuşan Bolton, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ortadoğu ülkesinde ikili işbirliğinin daha da ilerletilmesi için Helsinki'de tartışılan bir konuyu yeniden başlatmaya karar verdiğini açıkladı. ABD'li danışman Putin'in ve Amerikan başkanı Donald Trump'ın 16 Temmuz'da Finlandiya'nın başkentindeki toplantısına atıfta bulundu.  Ayrıca Bolton, önümüzdeki Aralık ayında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı arasında terörle mücadeledeki ortak eylemleri analiz etmek için bir toplantı düzenleneceğini belirtti.  Bu komisyon çalışmasının uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi konuları kapsayacak şekilde genişletilebileceğini söyledi.

ABD’nin Orta Vadeli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın (INF) ihlalini kınamasına rağmen, ABD danışmanı Moskova’yı Antlaşma’nın uyumsuzluğuna itham etmekle suçladı. 

Kremlin'deki Bolton ile yaptığı görüşmede Putin, Beyaz Saray'ın Rusya karşıtı kampanyasına rağmen, ülkesi ve ABD arasındaki ticaretin 2017'de yüzde 16 ve büyüdüğünü vurguladı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal