ABD Güvenlik Danışmanı O'Brien: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Uyarmıştık!

Amerika Birleşik Devletleri Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien, dahil olduğu bir TV programında, S-400'ler meselesinde bir açıklama gerçekleştirdi.

11.11.2019-10:11 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-10:01)

Amerika Birleşik Devletleri Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien, dahil olduğu bir TV programında, S-400'ler meselesinde bir açıklama gerçekleştirdi.

Söz konusu meselesinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta yapacağı Washington ziyaretinde, ABD Başkanı Donald Trump tarafından da belirtileceğini bildirildi.

O’Brien, konuya yönelik “Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen CAATSA yasasına uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteği ile Kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik. NATO’da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu Başkan, Washington’a geldiği zaman Erdoğan’a çok açık bir şekilde söyleyecek.” diye konuştu.

O’Brien, Türkiye’nin Rus S-400 füze savunma sistemleri ile ilgili anlaşması ile ilgili yorumunda, “Bundan büyük bir memnuniyetsizlik duyduk.” dedi. Rusya ve Türkiye, Rus hava savunma sistemi S-400'lerin Türkiye'ye sevk edilmesi hususunda Eylül 2017'de anlaşmaya imza atmıştı. Moskova, Türkiye'ye ilk S-400 teminatını Temmuz 2019'da sonlandırmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal