ABD Gemisi, İran Gemisini Mermi Yağmuruna Tuttu!

ABD donanmasına ait bir gemi, Arap Körfezi'nin kuzeyinde bir İran gemisine uyarı ateşi açtı. İran gemisinin, ABD'ye ait gemiye yaklaşık 150 metre yaklaştığı için ateş açtı. O anlar kameraya böyle yansıdı.

26.07.2017-11:05 - (Son Güncelleme: 26.07.2017-11:15)

Amerika Birleşik Devletleri donanmasına ait olan bir gemi, Arap Körfezi'nin kuzeyinde bir İran gemisine uyarı ateşi açtı. İran gemisinin, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait gemiye yaklaşık 150 metre yaklaştığı için ateş açtı. 

Öte yandan geçtiğimiz aylarda aynı durum yaşanmıştı.

NELER OLMUŞTU?

Amerika Birleşik Devletleri, telsiz irtibatı ve Amerikan Birleşik Devletleri ordusuna ait bir helikopterden atılan dumana rağmen kendilerine yakınlaşan İran donanmasına ait dört gemiye uyarı ateşi açtı.

Reuters'ın haberine göre, isimlerinin gizli tutulmasını isteyen Amerika Birleşik Devletleri'li yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri donanmasına bağlı USS Mahan, İran gemileriyle telsiz irtibatı kurduğunu; Fakat gemilerin uyarıya karşın yavaşlamadığını bildirdi.

USS Mahan'dan uyarı fişeği, bir ABD helikopterindense duman işareti atıldığını belirten yetkililer, İran gemilerinin USS Mahan ve ona eşlik eden gemilere 800 metre kadar yaklaştığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'li yetkililer, bunun ardından İran gemilerine üç kez uyarı ateşi açıldığını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletli yetkililer İran'ın açık sularda gemilerini tahrik ettiğini öne sürerek ateş açtıklarını beyan ettiler.Eğer İran'ın bu davranışlara devam etmesi durumunda oluşacak olaylarında sorumluluğunu almış olacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal