ABD Fransa İlişkileri Güçleniyor

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran nükleer anlaşmasını ve Suriye meselesini görüşmek üzere Washington'da bir araya gelecek.

22.04.2018-09:59 - (Son Güncelleme: 22.04.2018-09:50) ABD Fransa İlişkileri Güçleniyor

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2015 senesinde eski başkan Barack Obama döneminde İran ile imzalanan nükleer anlaşma hakkında konuşmak üzere Washington’da bir araya geleceğini açıkladı.

Donald Trump, Macron’u Beyaz Saray'da misafir edecek.

İMZALANAN EN KÖTÜ ANLAŞMA

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşmenin temel konusunun İran meselesi olduğunun vurgusu yapılırken, iki ülkenin geçen hafta İngiltere ile birlikte Suriye’ye yaptıkları hava operasyonunu da konuşacakları da belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi(BMGK) daimi temsilcileri ABD, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere ile Almanya arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın şimdiye kadar yapılan en kötü anlaşmalardan biri olarak tanımlanmıştı. Diğer yandan, Donald Trump’ın bu sözlerinden sonra nükleer anlaşmayı imzalayan diğer devletler verilen kararın hala arkasında olduklarını ifade eden açıklamalar yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal