ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Türkiye'ye Yaptırım Tehditi

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, S-400'lerin bulunduğu bir hava sahasında F-35 uçmasının olası olmadığını belirtti. Türkiye'yi hedef alan Pompeo ayrıca, Rusya’dan S-400'leri alınması halinde Türkiye'yi Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası doğrultusunda bazı yaptırımlar uygulamakla tehdit etti.

11.04.2019-12:12 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-12:00) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Türkiye'ye Yaptırım Tehditi

Pompeo, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde bakanlık bütçesi konulu oturumda, Türkiye ve S-400'lere ilişkin yorumlarda bulundu.

Türkiye'nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini satın almasını onaylamadıklarını belirten Pompeo, bu konuda Türk mevkidaşlarına görüşlerini birçok defa yinelediklerini bildirdi.

Pompeo, teknik anlamda S-400'ler ile F-35'lerin aynı hava sahasında bulunmasının mümkün olamayacağını iddia ederek "S-400'lerin aktif olduğu bir yerde F-35'lerin aynı anda uçması mümkün değil" sözlerini aktardı.

S-400 YERİNE PATRIOT ALIN ÖNERİSİ

Türkiye'ye S-400'ler yerine Patriot'ları önerdiklerini belirten Pompeo, "Bu öneri hala devam ediyor, detaylar üzerinde çalışılıyor. F-35'lerin önemli bir parçasını üreten Türklere şunu söyledik; onlar sadece alıcı ya da müşteri değil, F-35'lerin tedarik zincirinin bir parçası konumunda. Eğer S-400'leri alırlarsa bu durumun mevcut olmayacağını açık bir şekilde belirttik" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'YE KÜSTAH TEHDİT

Diğer yandan Pompeo, Türkiye’nin Rusya’dan S-400'leri alması halinde Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) doğrultusunda bazı yaptırımlara maruz kalabilme olasılığının bulunduğunu aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal