ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Prens Selman'a: Kral Olamazsın

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı. İddiaya göre Pompeo, Selman'ın bu durumu çözememesi durumunda kral olamayacağını söyledi.

18.10.2018-15:45 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-15:34) ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan Prens Selman'a: Kral Olamazsın

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo salı günü Suudi Arabistan'a ziyaret yapmış, ziyaret çereçvesinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile de bir görüşme yapmıştı.

Toplantıda kameralara gülen ifadelerle poz veren Pompeo'nun, medya mensuplarının dışarı çıkmasının ardından Selman'ı fırçaladığı öne sürüldü.

KAPALI KAPILAR ARDINDA CİDDİ KONUŞMA

Pompeo'nun salı günü Muhammed bin Selman ile yaptığı görüşme hakkında bilgi sahibi bir kaynak, CNN kanalına, ikilinin gazetecilere gülümseyen pozlar vermesinin, kesinlikle toplantının dostça geçtiğine dönük işaret olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

Fotoğraf çekiminin bitmesiyle gülümsemelerin de bittiğini bildiren kaynağa göre, ABD Dışişleri Bakanı, Suudi Veliahtı'na, kral olmasının Kaşıkçı olayının içinden çıkıp çıkmamasına bağlı olduğunu ifade etti.

KRALLIK TEHLİKEDE

Medya mensuplarının dışarı çıkartılmasının ardından Mike Pompeo, Veliaht Prens'e Kaşıkçı olayını çözmesi gerektiği, tersi durumda krallık olasılığının  tehlikeye gireceğini söyledi.

Buna göre Pompeo, Veliaht Prens'e 'önceden haberi olmadıysa dahi, durumu kabullenip sahip çıkması gerektiğini', zira her bir olgunun tek tek meydana çıkacağını kesin bir dille söyledi.

Veliaht Prens Muhammed Selman'ı tahta çıkmasının Kaşıkçı olayını nasıl yöneteceğine bağlı olduğuna yönelik ikaz ettiği bildirilirken, olayın temizlenememesi halinde krallık olasılığının tehlikeye gireceği bildirildi.

ULUSLARARASI BASKI

Suudi Arabistan konsolosluğunda Kaşıkçı'nın öldürülmesi vakası ile alakalı baskı sadece ABD'den gelmiyor. Avrupa ülkeleri ve hemen hemen bütün dünyanın izlediği bu olayda Riyad hükumetini büyük bir yaptırım tehlikesi bekliyor.

Bu tehlikelere karşı Suudi hükumeti olayın takibini yavaşlatmaya çabalarken, ABD zamanın dar olduğunu ve Suudilerin bu işe karışmış şahıslarla hızla ve acımasızca ilgilenmeleri gerektiğini kesin bir dille ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal