ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İstanbul Ziyareti

Türkiye'ye gelmeden önce ''Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı'' açıklamasını yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Fener Rum Patrikasi'ni ziyaret etmesi dikkat geçti

17.11.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-13:39) ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İstanbul Ziyareti

Türkiye'yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ziyaret öncesi bir Fransız gazetesine kritik açıklamalarda bulunmuştu.

Mike Pompeo, Türkiye'nin dış politikasına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

''Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye’nin son zamanlarda attığı adımların son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık''

Bu da yetmezmiş gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sataşan Pompeo, ''Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı'' demişti.

Diğer taraftan Türkiye'nin askeri durumuna da vurgu yapmadan geçmeyen ABD Dışişleri Bakanı ''Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı'' dedi.

Türkiye'de tepki gören açıklamalarının ardından İstanbul'a gelen Mike Pompeo, Beşiktaş'ta konaklayacağı otele yerleşti.

İLK DURAĞI FENER RUM PATRİKANESİ

Pompeo'nun ilk ziyaret noktasının Fener Rum Patrikasi olması dikkat çekti. Pompeo, burada Patrik Bartholomeos ile bir görüşme gerçekleştirdi.

ürkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İstanbul’da yapacağı ziyaretleri protesto etti.

TGB:''BURADAN POMPEO'YA SESLENİYORUZ''

Pompeo'nun söz konusu ziyaretine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri sert tepki gösterdi.

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer, ''ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’un Fener Rum Patrikhanesine yaptığı ziyaret Türkiye’nin egemenliğine karşı yapılmış bir fitne girişimidir. Pompeo 7 ülke dolaşıyor ama sadece Türkiye’de devlet yetkilileri ile değil bir rahiple görüşüyor.

Buradan Pompeo’ya sesleniyoruz. Burada sizin sömürge yasalarınız geçmez. ABD neden bu küstahlığa başvurmaktadır? Çünkü kaybetmektedir.

ABD Suriye’nin kuzeyinde kaybetmiştir. Mehmetçiğimiz ABD’nin kara gücüm dediği PKK, PYD’yi sahaya gömmüştür'' açıklamasını yaptı.

Pompeo buradan sonra Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rum Patrikhanesi ziyareti sonrasında Fatih'te bulunan Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti.

RÜSTEM PAŞA CAMİİ'NE ZİYARET

Pompeo buradan sonra Fatih'te bulunan Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal