ABD, Çin Savunma Zirvesi Esnasında Hava Bombardımanı Gerçekleştirdi

ABD Hava Kuvvetleri bombardımanı, ABD ve Çin savunma bakanlarının bir araya geldiği Singapur'daki büyük bir bölgesel güvenlik zirvesi öncesinde Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalara yaklaştı.

18.10.2018-13:47 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-13:42) ABD, Çin Savunma Zirvesi Esnasında Hava Bombardımanı Gerçekleştirdi

İki ABD Hava Kuvvetleri bombardımanı, ABD ve Çin savunma bakanlarının bir araya geldiği Singapur'daki büyük bir bölgesel güvenlik zirvesi öncesinde Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalara yaklaştı. Pacifik Hava Kuvvetleri'i Perşembe günü,"ABD B-52 Stratofortress’’ bombacısının Salı Günü, Guam'daki Anderson Hava Kuvvetleri Üssü'nden "Güney Çin Denizi civarında rutin bir eğitim misyonu" olarak görev yaptığını bildirdi. Ancak Pentagon, bombardıman uçaklarının hangi adaların uçtuğunu doğrulamayı reddetmesine rağmen Çin, Tayvan, Malezya, Vietnam ve Filipinler tarafından iddia edilen Spratly Adaları olabileceği yönünde görüşler var.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang, Salı günü yapılan düzenli bir brifingde Güney Çin Denizi'ndeki gerginliklere değinerek, Pekin'in “adalar ve komşu sular üzerinde tartışılmaz bir egemenliği” olduğunu söyledi. Kang,ABD’nin tartışmalı alanda Çin’in militarizasyonuyla ilgili iddialarını kastederek, “Çin'in kendi bölgesinde, gerekli savunma tesislerinin konuşlandırılması da dahil olmak üzere barış inşası faaliyetleri, uluslararası hukuka uygun olarak bağımsız bir devlet olarak kendini koruma ve kendini savunma hakkını kullanmak zorundadır. Bu faaliyetlerin “militarizasyon” ile hiçbir ilgisi yok.’’dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal