ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e Yarın Taşıyor! Trump'ın Kızı ve Damadı Orada Olacak

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği yarın düzenlenecek resmi tören ile İsrail işgali altındaki Kudüs'e taşınacak. Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner yarın gerçekleştirelecek tören için İsrail'e geldi.

13.05.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 13.05.2018-15:53) ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e Yarın Taşıyor! Trump'ın Kızı ve Damadı Orada Olacak

ABD lideri Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının sonrasında Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğinin yarın abluka altındaki Kudüs'e taşınacak olması Kudüs’te ki tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

ABD'nin elçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasına çok az bir zaman kaldı. Büyükelçiliğin taşınacağı yere İsrail ve ABD ulusal bayraklarının yanı sıra "Siyon dostu Trump" ve "Trump İsrail'i büyük yaptı" yazılı reklamlar asıldı.

İsrail bölgedeki güvenliği en üst seviyeye çıkardı.

TRUMP'IN KIZI VE DAMADI KUDÜS'E VARDI

Diğer yandan Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner'in de aralarında olduğu ABD kafilesi açılış töreninin de hazır bulunmak İsrail'e ulaştı. ABD Başkanı Trump'ın ise törene telefon aracılığıyla katılması planlanıyor.

Yarın gerçekleştirilecek tören öncesi şehirdeki tansiyon en üst seviyede. Filistinlilerin yarın işgal altındaki Doğu Kudüs ve işgalin devam ettiği Gazze'nin yanı sıra Filistin'in diğer kentlerinde büyük protestolar gerçekleştirilmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017 tarihinde, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal