ABD Bir Ülkeyi Daha Muaf Tuttu!

ABD'nin İran yaptırımlarından 8 ülke muaf tutulmuştu. Bugün ABD tarafından yapılan açıklamada, muaf tutulan ülkeler arasına Afganistan'ında katıldığı belirtildi.

07.11.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-15:35)

Yaptırımların ilk kısmı 7 Ağustos tarihinde uygulamaya girerken ABD, İran yaptırımlarının ikinci dalgasını 5 Kasım tarihinde devreye almış ve 50 İran bankası ile 700'den fazla İranlıyı yaptırım listesine eklemişti. ABD, Türkiye'nin de dahil olduğu 8 ülkeye İran'a ilişkin yaptırım paketinde petrol ithalatı konusunda muafiyet göstermiş fakat bu ülkelere İran'la petrol ticaretlerini en alt seviyeye indirmeleri için 6 ay mühlet tanımıştı.

AFGANİSTAN'DA MUAF TUTULDU

Tüm bu gelişmelerden sonra bugün sürpriz bir gelişme meydana geldi. Daha önce ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği görevindeki John Bass sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile yaptırımlardan geçici olarak muaf tutulan ülkeler içerisine Afganistan'ın da alındığını açıkladı. Bass, ABD'nin Afganistan'ın petrol ithalatına ve İran Çabahar limanınında yaptırım uygulanmayan malların sevkiyatına muafiyet tanıdığını ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal