ABD, Bin 500 TIR Dolusu Silahı 104 Askerimizin Katiline Verdi!

Terör örgütü PKK'ya açıktan yardım eden ABD'nin bir ihaneti daha ortaya çıktı. ABD kuvvetleri bin 500 silah ve mühimmat yüklü TIR'ı 104 askerimizin katili teröriste vermiş.

27.09.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 27.09.2018-12:29) ABD, Bin 500 TIR Dolusu Silahı 104 Askerimizin Katiline Verdi!

ABD'nın son olarak bin 500 silah ve mühimmat yüklü TIR'ı Suriye-Irak hudutundaki Semalka Sınır Kapısından geçirip, terör örgütü YPG'ye verdiği netlik kazandı. İstihbarat ekipleri, bu TIR'lardan 650'sini, sözde DEAŞ'la mücadele ismi altında Suriye'nin Kuzeydoğusundaki Fırat Nehri üstünde olan Deyr Ez Zor'daki YPG'li teröristlere verildiğini tespit etti. Silahların bizzat Pentagon'a bağlı askeri görevliler tarafından, YPG'nin Suriye'deki ikinci ismi olan, sözde genel komutan Çiya Kobani takma isimli Azad Sımi'ye verildiği belirlendi.

104 ASKERİMİZİN KATİLİ

İstihbarat ekiplerinin belirlediğine göre, ABD'nin "General Mazlum" dediği YPG'nin genel sorumlusu Ferhat Abdi Şahin'in de yardımcısı olan Kobani doğumlu Azad Sımi, 20 seneyi geçen bir zamandır PKK içinde faaliyet yapıyor. Terörist Sımi'yle alakalı toplanan arşiv kayıtlarında çok kritik bir detay da meydana çıktı. Bu teröristin 12 askerin şehit düştüğü, 8 askerin kaçırıldığı, 16 askerin de yaralandığı Dağlıca karakoluna saldırısının planlayıcısı ve koordinatörü olduğu tespit edildi. Hakkâri arazisinde, 2007-2011 senelerinde sözde Cilo Eyalet sorumlusu ve PKK'nın silahlı kolu HPG'nin de Askeri Konsey Üyesi olan Azad Sımi, hudut hattındaki Samanlı, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelişen, Beyyurdu, Hantepe, Gediktepe, Umurlu karakollarına 104 askerimizin şehit edildiği hain saldırıların bir numaralı faili olarak Van, Hakkâri ve Şırnak Başsavcılıkları tarafından aranıyor. Terörist Sımi, 2008'de Aktütün karakoluna yapılan 17 askerin şehit düştüğü saldırı ile 2011'de Hakkâri'nin Çukurca İlçesinde 25 askerin şehit düştüğü, saldırıların da planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak aranıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal