ABD Başkanlık Tartışma Programları

ABD başkanlık yarışında Canlı Düellolar başladı. Donald Trump ile rakibi Joe Biden ilk kez karşı karşıya geldi . Adayların izlenilirliği ve seçmen üzerindeki etkisi açısından dönüm noktası olacak bu tartışma programlarıyla ilgili olarak merak edilenler.

30.09.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-14:06) ABD Başkanlık Tartışma Programları

PROGRAMIN FORMATI NASIL OLCAK ?

TSİ ile  4’te başlayan program  6 bölüm şeklinde tasarlandı ve 90 dakika sürecek. Başkanlık Tartışma Programları Komisyonu’nun ifadesine  göre adayların konuyu tartışmak için 15 dakikası olacaktır.

Gelişmelere bağlı olarak konular sıralancak programda reklam arası verilmeyecek.

Biden’ın, New York Times gazetesinin haberi programdan iki gün önce yayınladığı ve Trump’ın son 10 yılda sadece iki kez 750’şer dolar vergi ödediği haberi Biden'ın kozu olarak gözükebilir.

Trump ise iyi bir Twitter kullanıcısı ve  Biden’ı Twitter’dan hedef aldı. Uykucu Joe Biden'a doping uyuşturucu testi yapılmasını talep edeceğim dedi. Haliyle bana da yapılmasını kabul ediyorum diye yazdı. Biden'ın performansının etkisiz olduğunu belirten Trump, bu utarsızlığa' uyuşturucunun neden olabileceğini savundu. Bu mesajından bir saat sonra da Biden’ın bu testi kabul etmediğini yazan Trump, “Neden acaba?” diye sordu.

TARTIŞMA PROGRAMININ KONULARI

Programın Sunucusu Fox haber kanalından Chris Wallace yapacak. Tartışılan 6 konuyu belirlenmişti. Trump ve Biden’a, görev başındaki sicilleri, Ruth Bader Ginsburg’ün ölümüyle Anayasa Mahkemesi’nde boşalan koltuğun doldurulması, ABD’de 200 binden fazla can alan Korona virüsü salgını, ekonomi, ırksal eşitsizlik sorunu, ülkede patlak veren şiddet olayları ve seçimlerin güvenilirliğiyle ilgili sorular yöneltildi. ABD'de ciddi problemlerin olduğu uzun süredir biliniyor.

TARTIŞMA PROGRAMLARININ TAKVİMİ

29 Eylül’de başlayan Başkanlık tartışmasının ikincisi 16 Ekim’de Miami’de, üçüncüsü de 22 Ekim’de Nashville kentinde gerçekleştirilecek.

7 Ekim’deyse Başkan Yardımcılığı tartışması Başkan Yardımcısı Mike Pence’le Demokrat Parti’nin başkan yardımcısı adayı Kamala Harris arasında Utah’ta Salt Lake City’de yapılacak.

SEYİRCİLİ OLACAK MI?

Korona virüsü salgını nedeniyle, programın düzenleneceği salona sınırlı sayıda seyirci alınacak. Hilary Clinton ve Donald Trump tartışmısını 84 milyon kişi izlemişti.

SEÇMENLER ÜZERİNDE NE KADAR ETKİLİ ?

PEW Araştırma Merkezi'nin verilerine göre 2016’da seçmenlerin yüzde 10’u oyunu kime vereceğini ya tartışma programları sırasında ya da sonrasında karar verdi. Bu da 4 yıl önceki seçimin kaderini bazı eyaletlerdeki çok az farkın belirlediği düşünüldüğünde azımsanamayacak bir rakam.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal