ABD Başkanı Trump’dan Sosyal Medyayı Kapatma Tehdidi!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı bazı paylaşımlara ‘teyit’ uyarısı gelmesinin ardından sosyal medyayı kapatmakla tehdit etti.

27.05.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-15:34) ABD Başkanı Trump’dan Sosyal Medyayı Kapatma Tehdidi!

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı bazı paylaşımlara ‘teyit’ uyarısı gelmesinin ardından sosyal medyayı kapatmakla tehdit etti.

‘YA DÜZENLEME YA DA TAMAMEN KAPATACAĞIZ’

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ABD Başkanı Trump, "Muhafazakar kesimler, sosyal medya platformlarının kendi seslerini susturmaya çalıştığına inanıyor. Sosyal medya için ya yeni düzenleme getireceğiz ya da tamamen kapatacağız" sözlerini kullandı.

Trump, attığı bazı tweetlere ‘teyit’ etiketi ekleyen sosyal paylaşım sitesi Twitter’ı "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmekle" suçlamıştı.

Trump sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 3 Kasım'daki seçimlere işaret ederek "Twitter şimdi 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ediyor. Benim uzaktan oylamanın büyük çapta hile ve yolsuzluğa yol açacağına dair açıklamamı, yalancı basın CNN ve Amazon'un Washington Post'una dayandırarak yalanlıyor" sözlerine yer verdi.

Trump aynı zamanda "Twitter, ifade özgürlüğünü tamamen kısıtlıyor ve başkan olarak ben buna izin vermem" dedi.

Twitter’dan adının gizli kalmasını isteyen bir yetkili ise konuya ilişkin açıklamasında, "Trump'ın bu paylaşımları, oylama sürecine ilişkin yanlış bilgiler içeriyor olabilir. Bu nedenle de uzaktan oylama sistemine ilişkin daha fazla bilgi paylaşmak için bu tweete 'bilgiyi doğrulama' etiketi ekledik" sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Trump'ın Başkanlık Kampanyası Danışmanı Brad Parscale’in yazılı açıklamasında ise, Twitter'ın bu hareketi kınanmış, site "yalancı basın" ile iş birliğiyle suçlanmıştı.

TÜRKİYE’DEKİ ERİŞİM YASAĞINI EPEY ELEŞTİRMİŞLERDİ

Türkiye’de 2014 yılında getirilen Twitter yasağı ABD’de epey eleştirilmiş, Dışişleri Bakanı Frantz tarafından "İnternet sansürü 21’inci Yüzyıl'da gerçekleşen bir kitap yakma eylemidir ve kimseyi daha güçlü kılmaz" ifadeleri kullanılmıştı.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Power ise Twitter hesabından yayımladığı mesajda, “Türkiye’nin Twitter’a erişimi durdurması son derece tedirgin edici bir durum. Bilgiye serbest erişimi kapatmak demokrasiyle bağdaşmıyor. Vatandaşların erişimin yeniden açılması yönündeki çağrısını destekliyorum” demişti.

Ayrıca birçok ABD merkezli gazete kararı eleştirmişti.

-NYT - Steven Cook: “Birçok Türk için Twitter yasağı, devrilen Arap liderlerin siyasi kontrol sağlamak için başvurduğu yöntemleri hatırlatıyor. Bu orada işlemedi, Erdoğan için de işlemeyecek.”

- Reuters: “Türkiye’nin Twitter yasağı sosyal medyaya yönelik yasaklarla ilgili musluğun açılması endişesi doğurdu. Erdoğan, Facebook ve YouTube’u da kapatma tehdidinde bulunmuştu.”

- Guardian: Richard Wike imzalı haberde Rusya Lideri Vladimir Putin’in, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun internet medyasına yönelik kısıtlamaları örnek gösterilmiş ve “Dünya liderleri internetteki muhalif sesleri susturmaya çalışıyor olabilir ancak araştırmalar internet özgürlüğüne olumlu bakmamız için yeterli gerekçe sunuyor” ifadeleri kullanılmıştı.

Bu gazetelerin ABD Başkanı Trump’ın tehdidine nasıl bir yorum yapacakları merak konusu…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal