ABD Başkanı Trump Vietnam Zirvesi'ne İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile gerçekleştirdiği zirveden sonuç alamayan ABD Başkanı Donald Trump zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu.

28.02.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-10:54) ABD Başkanı Trump Vietnam Zirvesi'ne İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile gerçekleştirdiği zirveden sonuç alamayan ABD Başkanı Donald Trump zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD hükumeti, Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında Vietnam'da gerçekleştirilen görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını duyurdu. Donald Trump ve Kim Jong-un arasındaki zirve bitti.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMALAR

Beyaz Saray'ın duyurusundan sonra ABD Başkanı Donald Trump da zirveye ilişkin basın konferasında sorulan soruları yanıtladı.

''Zirveyi kapatmış bulunuyoruz. Hiçbir şey imzalamadan zirveyi sonlandırmak çok üzücü. Kuzey Kore lieri Kim Jong-un ile neredeyse bir gün geçirdik fakat hiçbir sonuç alamadık.’’ diyen Trump ilişkilerin samimi ve kararlılıkla yürütüldüğü ancak sunulan seçeneklerin hiç birinin kabul edilmediğini belirtti.

Zirveye ilişkin daha iyi sonuçlar almak isterdiği fakat hala konuya olumlu yaklaştığını söyleyen Trump  ‘’Umarım gelecek zamanlarda bunu hallederiz.’’ dedi.

''YAPTIRIMLARI KALDIRMAMIZ TALEP EDİLDİ''

''Kuze Kore hükümeti tüm yaptırımların kaldırılmasını talep etti. Fakat bunu yapamayacağımızı belirttik’’ diyen Trump neden bir anlaşma sağlanamadığı sorusuna ise ‘’Dürüst olmak gerekirse sanırım Kuzey Kore lideri Kim’e karşı arkadaşça izlediğimiz politikayı değiştireceğiz. Anlaşmaya karşı büyük bir potansiyelleri var fakat konu yaptırımlar olunca bir şey yapamıyoruz.

''KİM SÖZÜNÜ TUTACAK''

Düzenlenen iki zirveden de sonuç alınmadığını fakat yine de iki ülkenin hala umutlu olduğunu belirten ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore liderinin anlaşmaya pozitif yaklaştığını ve bu konuda verdiği sözü tutacağına inandığını belirti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal