ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın İlk Kadın Büyükelçisini Kabul Etti

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın ilk kadın büyükelçisi Prenses Rima Bint Bender'i dün Beyaz Saray'da kabul etti

09.07.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-13:12)

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın ilk kadın büyükelçisi Prenses Rima Bint Bender'ı kabul etti. Beyaz Saray'da düzenlenen kabulde Prenses Rima, Suudi Arabistan büyükelçisi olarak Trump'a güven mektubunu verdi.

Prenses Rima sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iki ülkenin bölgesel ve küresel düzeyde tüm güçlüklerin üstesinden geldiğini, Suudi Arabistan Krallığı ile ABD arasındaki ortak güvenin iki ülkenin çıkarları için şart olduğunu belirtti.

Prenses Rima yaptığı paylaşımında, "Bugün Suudi Arabistan Büyükelçisi olarak Trump'a güven mektubunu sundum. Ülkemin ve vatandaşlarının çıkarlarına hizmet etmek ve stratejik ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla her türlü çabayı göstermek için Tanrı'nın yardımı ile çalışacağım" sözlerini aktardı.

PRENSES RİMA BİNT BENDER  

Prenses Rima Bint Bender 23 Şubat 2019 tarihinde Suudi Büyükelçisi olarak ABD'ye atandı. 2016 senesinde Suudi Spor Genel Müdürlüğü Kadın İdaresi Başkanlığı görevinde bulunan Prenses Rima, Suudi Arabistan'ın ilk kadın büyükelçisi olma unvanına sahip.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal