ABD Başkanı Trump Seçim Vaadinden Geri Adım Attı

ABD Başkanı Trump, seçim kampanyasında Çin'i döviz manipülatörü ilan etme vaadinde bulunmuştu. Ancak Trump, bu vaadinden vazgeçti.

18.10.2018-08:18 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-08:11) ABD Başkanı Trump Seçim Vaadinden Geri Adım Attı

ABD Başkanı Trump seçim vaadinden geri adım attı! ABD Başkanı Trump, seçim kampanyasında Çin'i döviz manipülatörü ilan etme vaadinde bulunmuştu. Ancak Trump, bu vaadinden vazgeçti. ABD Hazine Bakanlığı, her 6 ayda bir yayımlanan "ABD'nin Önemli Ticaret Partnerlerinin Makroekonomik ve Döviz Kuru Politikaları" raporunun Ekim 2018 sayısını yayımladı.

Çin, Meksika, Japonya, Almanya, İtalya, Hindistan, Güney Kore, Tayvan, İsviçre, Fransa, Kanada, İngiltere ve Brezilya olmak üzere 13 ülkenin ilgili politikalarını inceleyen rapor, Çin'in para birimi yuanın değerinde yaşanan kayıptan ötürü "döviz manipülatörü" olarak nitelendirebileceği iddialarını boşa çıkardı.

ABD Hazine Bakanlığı, "ABD'nin Önemli Ticaret Partnerlerinin Makroekonomik ve Döviz Kuru Politikaları" raporunun bundan önceki üç sayısında da Çin’i döviz manipülasyonuyla itham etmekten kaçınması, ABD Başkanı Trump'ın seçim vaatlerinden biriyle örtüşmüyor.

Başkan Donald Trump, seçim kampanyası boyunca yuanın değerini piyasaya müdahale ederek düşük tutmakla suçladığı Çin'i göreve geldiği ilk gün döviz manipülatörü ilan etme vaadinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal