ABD Başkanı Trump, NATO Zirvesinden İstediğini Aldı

Gergin geçen NATO zirvesinde ABD Başkanı Trump'ın istediği oldu. Trump'ın yaptığı açıklamaya göre tüm devletler savunma harcamalarını artırmayı kabul etti.

12.07.2018-14:27 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-14:20) ABD Başkanı Trump, NATO Zirvesinden İstediğini Aldı

Tarihi zirvenin ardından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "İki gün öncesine oranla çok daha sağlam bir NATO var" dedi.

NATO ZİRVESİ'NİN 2. GÜNÜ DE GERGİN GEÇTİ

Brüksel'de ikinci gününe giren NATO zirvesinde kapalı odalarda gerçekleştirilen görüşmelerde gergin anlar oldu. ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesinde meydana gelen sıkıntı ardından açıklamalar yaptı.

"TÜM ÜLKELER SAVUNMA HARCAMALARINI ARTIRMAYI KABUL ETTİ"

Trump'ın konuşmasında, "Tüm devletler savunma harcamalarını yükseltmeyi kabul etti. Müttefikler savunma harcamalarını yüzde 2'nin üstüne çıkaracaklar. ABD'nin NATO'ya bağlılığı çok sağlam. Müttefik devletlere savunma harcamalarını ciddi bir oranda yükseltmemeleri halinde çok mutsuz olacaklarını bildirdim. Çok mutsuz olduğumu onların bilmesine izin verdim"

ABD Başkanı Donald Trump, vazifeye geldiği günden beri müttefik devletlerin savunma bütçelerini yükseltmelerini talep ediyor.

ABD'NİN AVRUPA'YI KORUDUĞUNU SÖYLEDİ

Trump, vazifeye gelmesinin ardından gerçekleştirdiği açıklamada, savunma harcamalarını NATO koşulları kapsamında gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYİH) yüzde 2'si düzeyine çıkarmayan devletlere, "Sözlerini yerine getirmeyenler var. Onlarla ilgilenilecek." ikazı yapmıştı.

Ülkesinin NATO'ya en fazla kaynak aktaran devlet olduğunu söyleyen ABD Başkanı, bunun adaletli olmadığını ve ABD'nin Avrupa'yı koruduğunu söylüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal