ABD Başkanı Trump, Muhbirin İşine Son Verdi

Trump, azil soruşturmasına sebep olan muhbir raporuyla ilgili Kongre'yi bilgilendiren ilk kişi olan başmüfettişi kovdu.

04.04.2020-08:56 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-09:53) ABD Başkanı Trump, Muhbirin İşine Son Verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği ve kendisine azil soruşturması açılmasına sebep olan telefon görüşmesiyle ilgili muhbir raporunu hazırlayan Başmüfettiş Michael Atkinson'ın işine son verdi.

Trump, Senato İstihbarat Komitesine yolladığı mektupta, İstihbarat Toplumu Başmüfettişi Atkinson'ın işine son verildiğini ifade etti.

"ARTIK GÜVENEMEM"

Mektupta, başmüfettiş olarak atadığı kişilere güvenin kendisi için çok mühim olduğunun altını çizen Trump, "Artık Atkinson'a güvenmem gibi bir durum söz konusu olamaz” sözlerine yer verdi.

Atkinson'ın görevini 1 ay içinde bırakacağını ifade eden Donald Trump, Atkinson'un yerine aday göstereceği kişiyi yakın zamanda belirleyeceğini söyledi.

MUHBİR MEKTUBU TRUMP'IN AZİL SORUŞTURMASINI BAŞLATMIŞTI

Kimliği belirsiz bir muhbirin yazdığı raporda, Trump'ın, Demokrat rakibi Joe Biden ve oğlu hakkında Ukrayna'da soruşturma yürütülmesi amacıyla, temmuz ayında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Zelenskiy'e baskı yaptığı ifade edilmişti.

Başmüfettiş Atkinson, bu raporu Kongreyi bildiren ilk kişiydi. Temsilclier Meclisi, eylül ayında Başkan Trump hakkında azil soruşturması açmıştı.

Yaklaşık 5 ay süren soruşturmada Trump, Temsilciler Meclisinde aralık ayında iki azil maddesiyle suçlanmış, 5 Şubat günü Senatoda yapılan oylama neticesinde ise bu suçlardan aklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal