ABD Başkanı Trump: Meksikalı Uyuşturucu Kartellerini 'Terör Grubu' Olarak İlan Edeceğiz

Meksika yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edecekleri yönündeki açıklamasının ardından, ABD Adalet Bakanlığıyla görüşme gerçekleştireceklerini bildirdi.

30.11.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 30.11.2019-12:53)

Meksika yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Meksikalı uyuşturucu kartellerini terör grubu ilan edecekleri yönündeki açıklamasının ardından, ABD Adalet Bakanlığıyla görüşme gerçekleştireceklerini bildirdi.

Meksika basınında yer alan bilgiye göre, Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, ABD Adalet Bakanlığıyla önümüzdeki hafta bir araya geleceklerini ifade etti.

"Hükümetin duruşu, komşusuyla işbirliği yapmaktır" diye konuşan Ebrard, Trump'ın açıklamalarından sonra Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un ABD Dışişleri Bakanlığıyla irtibata geçilmesi için talimat verdiğini dile getirdi.

Ebrard, ayrıca 5 Kasım 2019'da Meksika'da ABD'li Mormon ailelerin uyuşturucu kartelleri tarafından katledilmesi davasının her iki ülkenin de ortak meselesi olduğunu ve adli makamları tarafından soruşturulduğunu aktardı.

Lopez Obrador da basına yaptığı kısa açıklamada konuya yönelik, ABD'nin Meksika'nın egemenlik haklarına saygı duyacağını, Meksika'nın da aynı şekilde davranacağını işaret etti.

ABD Başkanı Trump, salı günü gazeteci Bill O'Reilly'e verdiği mülakatta, "Meksikalı uyuşturucu kartellerini 'terör grubu' olarak ilan edeceğiz. Son 90 gündür bunun üzerine çalışıyorum. Biliyorsunuz, bu mesele kolay değil, geçmeniz gereken süreçler var ve biz de o süreçlerdeyiz." diye konuşmuştu.

Trump'ın açıklamasının ardından Meksika Dışişleri Bakanlığı da yanıt niteliğinde bir konuşma yaparak, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bu konuda görüşme isteğinde bulunduklarını bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal