ABD Başkanı Trump Haraç İstedi, Suudiler Rest Çekti!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan için, "Kral Selman'ı seviyorum. Fakat biz olmazsak bir hafta koltukta duramazsın. Parasını vereceksin" demesine cevap geldi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, "Suudi Arabistan emniyeti karşılığında herhangi bir ücret vermeyecektir" dedi.

06.10.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-09:30) ABD Başkanı Trump Haraç İstedi, Suudiler Rest Çekti!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin ABD'den 30 sene önce var olduğunu ve ülkesinin, emniyeti karşılığında herhangi bir para vermeyeceğini bildirdi. Veliaht prensin bu açıklamaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın günlerdir dilinden düşürmediği " Kral Selman'ı seviyorum. Fakat biz olmazsak bir hafta koltukta duramazsın. Parasını vereceksin" sözlerine yanıt olarak geldi.

Bütün dünya Prens Selman'ın bu açıklamasını şaşkınlıkla karşıladı. Çünkü ABD'nin her isteğine pozitif yanıt veren ve İslam Dünyası tarafından eleştirilere maruz kalan Suudi Arabistan idaresinin bir hususta da olsa ABD ile aynı fikirde olmaması şaşkınlık meydana getirdi.

"TRUMP SÖZLERİ ÇOK İSABETLİ DEĞİL"

Veliaht Prens, Bloomberg kanalına verdiği demeçte, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan'la alakalı yaptığı açıklamalardan bahsetti.

"Suudi Arabistan tarihte 1744'ten beri mevcut. Zannediyorum, ABD'den 30 seneyi aşan süre önce vardı." diyen Muhammed bin Selman, Trump'ın son sözlerinin çok isabetli olmadığını kaydetti.

Prens, "Suudi Arabistan emniyeti karşılığında herhangi bir ücret vermeyecektir. ABD'den aldığımız bütün silahların parasını verdik. Bunlar ücretsiz alınan silahlar değil." ifadesini kullandı.

"TRUMP'LA ÇALIŞMAYI SEVİYORUM"

Ülkesinin, bu konuya "Herhangi bir dost, iyi veya şeyler söyleyebilir." nazarında baktığını söyleyen Muhammed bin Selman, "ABD Başkanı ile çalışmayı seviyorum. İki devlet arasındaki ilişkiler yüzde 99 iyi giderken, yüzde 1 kötü bir konu gündeme düştü." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal