ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Etti

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, "Başkan Trump, Suriye'nin İdlib ilindeki şiddete ilişkin endişelerini dile getirdi ve Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." dedi.

17.02.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-10:30) ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Etti

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirdiği telefon konuşmasına yönelik yazılı açıklamada bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Deere tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Trump, Suriye'nin İdlib ilindeki şiddete ilişkin endişelerini dile getirdi ve Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." cümleleri kullanıldı.

Trump'ın mevkidaşı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Rusya ile Esad rejimi arasındaki birliğin bitirilmesi ve Suriye'deki iç savaşın siyasi anlamda çözülmesini talep ettiği vurgulanırken, konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Trump ayrıca, Libya'da dış güçlerin müdahalesinin durumu daha da kötüye götüreceğini bir kez daha tekrarladı." ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal