ABD Başkanı Donald Trump'tan Darbe İddiası!

ABD Başkanı Donald Trump'tan Venezuela Devlet Başkanı Maduro hakkında çarpıcı ifadeler geldi. Trump, Maduro hükumetinin askeri bir darbe ile basitçe devrileceğini söyledi.

26.09.2018-15:21 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-15:12) ABD Başkanı Donald Trump'tan Darbe İddiası!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun askeri darbeyle rahatlıkla devrilebileceğini iddia etti.

Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) 73. Genel Kurulu toplantıları arasında gerçekleştirdiği açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Maduro idaresinin askeri müdahaleyle rahatlıkla devrilebileceği açıklamasını yaptı. Trump, "Asker karar alırsa, ordu tarafından çok basit biçimde devrilebilecek bir hükumet." ifadelerini kullandı.

ABD önderliğindeki bir askeri darbenin olası olup olmadığı ile alakalı soruyu cevapsız bırakan Trump, askeri strateji ortaya koymadığını ifade etti. Diğer taraftan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Hazine Bakanlığı'nın dün, eşi ve yakın çevresine dönük aldığı yaptırım kararı için devlet televizyonundan gerçekleştirdiği açıklamada, "emperyalist güce karşı devam eden savaşta bu tür yaptırımların etrafındakiler için bir onur nişanesi olduğunu" söyledi.

MADURO: DİREKT BANA GELİN AİLEME DOKUNMAYIN

Eşini hedef alan yaptırımlara tepki koyan Maduro, "Bana saldırmak istiyorsanız doğrudan bana gelin fakat Cilia'ya ve aileme bir şey yapmayın." sözlerini kullandı.

YOLSUZLUK İDDİALARI

Bakanlığın yolsuzluk suçlamaları ardından hedef aldığı kişiler içinde Venezuela Devlet Başkanı'nın eşi Cilia Flores'in haricinde Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Elonia Rodriguez Gomez, Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve İletişim Bakanı Jorge Jesus Rodriguez Gomez yer alıyor.

MADURO'YA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Maduro'ya, Ağustos'ta başkent Caracas'ta bir törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı yapılmıştı. Maduro'nun yara almadan kurtulduğu suikastte 7 asker yaralanmıştı.

Kendilerine "Tişört Giyen Askerler" ismini veren bir grup, Twitter'da gerçekleştirdikleri paylaşımda saldırının sorumluluğunu kabul etmişti.

"The New York Times" (NYT) gazetesinde bu ayın başında yayınlanan ve adı açıklanmayan bazı Amerikalı görevliler ile görüşmelere katıldığı söylenen Venezuelalı eski bir komutana dayandırılan haberde, Donald Trump idaresinin Venezuela'da darbe planladığı iddia edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal