ABD Başkanı Donald Trump, Yaptırım Olmayacağı Konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Garanti Verdi

Wall Street Journal gazetesi ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yaptırım uygulamak istemediğini ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a garanti verdiğini söyledi.

22.07.2019-09:32 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-09:26) ABD Başkanı Donald Trump, Yaptırım Olmayacağı Konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Garanti Verdi

Wall Street Journal gazetesinin kulis bilgisine göre ABD Başkanı Donald Trump danışmanlarına Türkiye'ye yaptırım uygulamak istemediğini ifade etti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bu hususta güvence verdi.

ABD'nin yasama organı Türkiye'nin S-400 alma kararı vermesinden beri meseleye sert tepki verirken, Rus yapımı hava savunma sistemlerinin teslimatının başlamasının sonrasında yaptırım girişimlerini hızlandırmıştı. Senatörler Rick Scott ve Todd Young geçen hafta sunduğu tasarıda Türkiye'yi kınamış ve Beyaz Saray'ın yaptırım uygulaması çağrısını yapmıştı.

WSJ'nin meseleye yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton cuma günü bazı NATO devletlerinden görevlilere Türkiye'ye bu haftanın ilk günlerinde yaptırım uygulanabileceğini ifade etti.

Muhabirler Vivian Salama ve Ian Talley'nin tartışmalara tanık olan kaynaklardan bildirdiğine göre ise Trump, yaptırım uygulamaktan taraf değil. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun ve Bolton'un Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiğini düşündüğü de bildirildi.

CAATSA yaptırımların ne zaman uygulanacağıyla alakalı bir takvim belirlemiyor, bu sebeple Trump yaptırım doğrultusunda verilecek bir kararda uygulamaları erteleyebilir. Kongre alınan tedbirlerin çok hafif olduğu sonucuna varırsa "daha güçlü tedbirler alma" hakkına sahip.

Pentagon, geçen hafta Türkiye'yi S-400 alımı nedeniyle F-35 programından çıkarma kararı vermişti.

Trump, yarın Cumhuriyetçi senatörlerle Türkiye'ye dönük yaptırımlara yönelik bir toplantı yapacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal