ABD Başkanı Donald Trump, Konuklarına Hamburger Ismarladı

ABD'de Federal Hükumet kapalı olduğu için Başkan Donald Trump konuklarına fast food sipariş etti. Beyaz Saray'a 300 kadar hamburger, patates ve pizza siparişi verildi.

15.01.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-09:23) ABD Başkanı Donald Trump, Konuklarına Hamburger Ismarladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki bir kabulünde hükümetin kısmen kapanması sebebi ile gerekli mutfak personeli olmadığını gerekçe göstererek konuklarına dışarıdan sipariş ettiği hamburger, patates kızartması ve pizza ikram etti.

300'DEN FAZLA BİGMAG SÖYLEDİ

Ulusal Üniversitelerarası Futbol Şampiyonası'nın birincisi Clemson Tigers takımını konuk eden ABD Başkanı, 300'den fazla BigMac hamburger, patates kızartması ve pizza sipariş etti.

Trump "Hükümetin kapanması sebebiyle çıktık ve parasını benim verdiğim Amerikan fast foodu sipariş ettik" dedi.

Hükümetin kapanması sebebiyle, federal kuruluşların bir bölümü çalışmıyor.

FEDERAL KURULUŞLARIN DÖRTTE BİRİ KAPILARINI KAPATTI

Hükümetin kapanmasının içlerinde Beyaz Saray çalışanlarının da olduğu 800 bin kadar kamu personelini etkilediği tahmin ediliyor. Kamu çalışanları 24 gündür ya mecburi izinde veya bedava çalışıyor.

Trump, Meksika sınırına inşa etmeyi talep ettiği duvar için 5,7 milyar dolarlık ödenek ayrılmadığı müddetçe federal bütçeyi onaylamayı reddediyor.

Bu sebeple federal kuruluşların dörtte biri kapılarını kapattı, hava trafik kontrolörleri ve gizli servis ajanları gibi kamu personelleri ise bütçe üstünde uzlaşılana kadar bedava çalışacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal