ABD Başkanı Donald Trump İngiltere'ye Gidiyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşik Krallık ziyareti kesinleşti. Trump'ın Temmuz ayında Birleşik Krallık’a gideceğini açıklandı.

26.04.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-11:53) ABD Başkanı Donald Trump İngiltere'ye Gidiyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Birleşik Krallık ziyareti kesinleşti. Donald Trump'ın Temmuz ayında Birleşik Krallık’a gideceğini açıklandı. Ziyaret sırasında yoğun katılımın olacağı ve zaman zaman protestolar bekleniyor.

İngiliz haber kaynaklarından alınan bilgilere göre, Birleşik Krallık yetkillilerinin Trump'ın ziyareti için hazırlıklara başladığını duyurdu. Temmuz ayı ortasında gerçekleştirilecek ziyaret için büyük protestoların gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Ziyaretin Brükselde gerçekleştirilecek olan NATO toplantısının ardından yapılacağını ifade eden kaynaklar, Birleşik Krallık’ta Trump karşıtları tarafından uzun zamandır planlanması yapılan protestoların, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Birleşik Krallık’a ayak basar basmaz başlayacağını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın çalışma seyahati olarak gerçekleştireceği ziyaretin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başarılı geçen Washington ziyaretinin ardından yapılacağı dikkatleri çekilirken, Birleşik Krallık yetkililerin bu ziyareti mümkün olduğu kadar devlet ziyareti statüsünde yapılan seramoniler şeklinde planladıkları ifade edildi.

Tam tarih hakkında kesin bir açıklama yapılmamasına karşın tahmini günün 13 Temmuz olacağı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump daha önce Birleşik Krallık’a gerçekleştirmek istediği ziyaret, birçok konuda yaptığı açıklamalar ve ırkçı yaklaşımları sebebiyle Birleşik Krallık’ta büyük tepki görmüş ve ziyaret planları değişik çevrelerce tepkiyle karşılanmıştı.

Birleşik Krallık yetkillilerinin Trump'ın ziyaret etkinlikelrine hazırlandığını duyurdu. Temmuz ayı ortasında gerçekleştirilecek ziyarete yönelik büyük protestoların gerçekleştirileceği düşüncesi hakim 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal