ABD Başkan Yardımcısı Coronavirüs Testi Yaptıracak

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ofisinde çalışan bir kişi üzerinde Coronavirüse rastlanması sonrası kendisi ve eşinin virüs testi yaptıracağını açıkladı.

21.03.2020-23:18 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-22:57) ABD Başkan Yardımcısı Coronavirüs Testi Yaptıracak

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Coronavirüs ile Mücadele Görev Gücü'nün günlük basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Trump, konuşmasında, Kovid-19'u "Çin virüsü" olarak nitelendirerek hafta içinde virüsle mücadeleye hız verdiklerini ve birçok yeni adım attıklarını hatırlatarak, dün de dini liderlerle virüs konusunu değerlendirdiklerini söyledi.

Virüsün yayılmasını engellemek için insanları evlerinde oturmaya teşvik ettiklerini belirten Trump, "İlk kez insanları çalışmaya değil, çalışmamaya davet ediyoruz. Dünya tarihinde ilk kez böyle bir şey oluyor. Sadece biz değil, diğer ülkeler de aynı şeyi yapıyor." açıklamasında bulundu.

Trump, ayrıca kendisinin attığı adımların eleştirilmesine dair soruları ise, "Ben geç kalmadım, aksine oldukça erken davrandım. Sınırları kapattığım için beni ırkçılıkla bile itham ettiler." diye yanıtladı.

Öte yandan Kovid-19 salgını nedeniyle kendi işlerinin de zarar gördüğünü belirten Trump, "Bu virüs sorunu karşımıza çıkana kadar, dünya tarihindeki en iyi ekonomiye sahiptik." Değerlendirmesinde de bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal