ABD Basınından Flaş İddia! Yeni Yaptırımlar Yolda

Türk heyetinin ABD'de yaptığı temaslara ABD basınından yorum geldi. Wall Street Journal (WSJ) gazetesi yaptığı haberde görüşmelerin olumsuz geçtiğini ve yeni yaptırımların yolda olduğunu iddia etti.

09.08.2018-11:52 - (Son Güncelleme: 09.08.2018-12:25)

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Washington hükümetinin geçen hafta içinde yaptırım uygulama kararının sonrasında Türkiye'den giden heyetin gerçekleştirdiği temaslardan olumlu netice alınamadığını öne sürdü. Gazete, temaslardan netice alınamazsa Türkiye'ye yeni yaptırımların uygulanacağını ifade etti.

TÜRK HEYETİ BRUNSON İÇİN TAAHHÜT VERMEDİ

WSJ gazetesi, ABD'nin iki seneye yakın bir zamandır tutuklu olan Pastör Andrew Brunson'ın zaman kaybedilmeden serbest kalacağı doğrultusunda Türk tarafından taahhüt alamadığını söyledi.

YENİ YAPTIRIMLAR GELEBİLİR

WSJ'nin ABD'li görevlilere dayandırdığı haberinde, görüşmelerden netice alınamamasının meydana gelen krizi kötüleştirdiği ve Washington hükümetinin yeni yaptırımlar uygulamasının önünü açtığı kaydedildi.

Gazeteye açıklama yapan görevliler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal önderliğindeki heyetin gerek ABD Dışişleri Bakanlığı gerekse de ABD Hazine Bakanlığı'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin sonunun çözümüne dönük kaydadeğer bir gelişmenin olmamasına sebep olduğunu bildirdi.

Görevliler, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin üst düzey diğer başka Türk hükümet görevlilerine yaptırım uygulamak gibi bazı yeni cezalandırıcı hamleler yapacağını söyledi.

Washington Post gazetesi de taraflardan ne temaslarda ilerleme kaydedildiğine ne de mutabakatın yakın olduğuna dönük işaretler geldiğini yazdı.

GÖRÜŞME DOLARI TIRMANIŞA GEÇİRDİ

Görüşmelerin sonuçsuz kaldığına yönelik haberlerin çıkmasının sonrasında dolar/TL kuru yüzde 3'ün üstünde yükselerek, 5,44'e yükseldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal