ABD Basını Coronavirüs Haberinde Hz. Muhammed'i Örnek Gösterdi

Newseek dergisi, Hz. Muhammed'in "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin" hadisini verdi.

26.03.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-13:05) ABD Basını Coronavirüs Haberinde Hz. Muhammed'i Örnek Gösterdi

Coronavirüs salgını ile mücadele de en önemli önlemlerden biri hijyen kurallarına uymak.

ABD'de haftalık olarak yayımlanan haber dergisi Newsweek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklara ilişkin tavsiyelerini paylaştı.

HZ. MUHAMMED ÖRNEĞİ

Haberde, bazı uzmanların salgına karşı hijyen uyarılarında bulunduğu ifade edilirken, "Bir salgın esnasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed” denildi.

KARANTİNA ÖNERİSİ

Hz. Muhammed'in, coronavirüs gibi salgınları engellemek ve böyle salgınlarla başa çıkma hususunda sağlıklı önerilerde bulunduğu ifade edildi. İslam Peygamber’inin, salgın hastalık tehlikesine karşı, ashabına yaptığı bir öneride karantinadan bahsettiği belirtildi.

"BİR YERDE VEBA SALGINI DUYARSANIZ..."

Newsweek'in haberinde Hz. Muhammed'in konuya ilişkin, "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin" hadisini verdi.

"BULAŞICI HASTALIĞI OLANLAR..."

Hz. Muhammed'in önerilerinin paylaşıldığı yazıda, Peygamber'in, "Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır." hadisi de kullanıldı.

HİJYEN VURGUSU

Bunun dışında Hz. Muhammed'in, insanları hastalıktan koruyacak temizliğe özen gösterilmesi gerektiğini söylediği anımsatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." hadisine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal