ABD Bakanı Pompeo Türkiye'yi Uyardı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almamasını istedikleri tekrardan istedi. Bakan Mike Pompeo, Ankara ve Moskovayı’yı Balkanlar'ı istikrarsızlaştırmakla itham etti.

23.05.2018-21:54 - (Son Güncelleme: 23.05.2018-21:55)

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nun oturumunda önemli açıklamalar yapan Bakan Pompeo, Türkiye'nin Moskova’dan S-400 hava savunma sistemlerini almaması için çalışmalar yaptıklarını, bu satın alımın olmamasını umduklarını ifade etti.

'TÜRKİYE NATO'DA KALMALI, NATO POLİTİKALARINA UYMALI'

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda ''Türkiye’nin S-400 almaması için çalışmaları sürdürüyoruz. Onlar henüz bunu yapmadı ve hiçbir zaman da almayacaklarını umuyorum'' diye konuşan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin NATO içinde kalması gerektiğini düşündüğünü, ancak Türkiye’nin ittifakın stratejisine uygun hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

'RUSYA BALKANLARI İSTİKRARSIZLAŞTIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYOR'

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo , ''Bosna'daki riskleri anlıyoruz. Bu bölgenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Rusya'nın bu bölgeyi istikrarsızlaştırmak için çok çalıştığını biliyoruz'' şeklinde konuştu.

'TÜRKLER GİBİ Mİ?'

Komisyon üyesi vekillerden birinin ''Türkler gibi mi'' sorusu üzerine Bakan Pompeo, ''Evet'' cevabını verdi ve devamında ekledi:

''Bizi daha iyi konuma getirecek bir strateji üzerinde çalışıyoruz.''

BULGARİSTAN'IN ÇAĞRISININ ARDINDAN

Daha önce Avrupa Birliği Dönem Başkanı Bulgaristan'dan da benzer bir açıklama gelmişti. Bulgaristan Savunma Bakanı Krasimir Krakaçanov, Balkan devletlerinin Moskova ve Ankara’nın etkisi altına girmemesi için AB ve NATO'yu harekete geçmeye davet etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal