ABD Bakan Adayı İtiraf Etti: 'Rahatsızız'

ABD Dışişleri Bakan adayı Adayo Pompeo, Türkiye, Rusya ve İran yakınlaşmasından ve Afrin harekatının başarısından rahatsız olduklarını itiraf etti.

13.04.2018-09:57 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-09:59) ABD Bakan Adayı İtiraf Etti: 'Rahatsızız'

ABD Dışişleri Bakanı atanmasıyla ilgili görüşmelere katılan CIA Direktörü Mike Pompeo'ya ülkemiz için Türkiye ''NATO müttefiki bir ülke Rusya'dan S-400 alıyor'' diye bahsedilerek Ankara’da yapılan  Erdoğan-Putin-Ruhani zirvesi de soruldu. Pompeo bir yandan geçtiğimiz günlerde yapılan üçlü zirveyi ve Zeytin Dalı Harekatını eleştirirken diğer yandan ''Bu görüşmelerin parçası olabiliriz'' diye ekledi.

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde Dışişleri Bakanı atanmasıyla ilgili görüşmede konuşan CIA Direktörü Mike Pompeo, Esed rejimini 'çökmüş devlet' diye nitelendirdi.

Pompeo, 'Suriye'yi 'çökmüş devlet' olarak tanımlayarak, insan haklarına, ulusal güvenliğe ve bölgesel istikrara yönelik giderek büyüyen bir tehdit oluşturuyor ve çok daha güçlü bir yanıtı hak ettiğine dair açıklama yaptı.

RUSYA’YI PÜSKÜRTME POLİTİKASI

Rusya'ya yönelik yaptırımların arttırılması çağrısı yapan Trump yönetiminin önemli ismi, şunları söyledi:

''Dışişleri Bakanı olarak atanmam gerçekleşirse, size garanti veriyorum, bu hükümet geride kalan 15 ayda olduğu gibi Rusya'yı geri püskürtmek, Rusya'ya yönelik caydırıcılık politikasını arttırmaya yönelik gerçek eylemlerde bulunmayı arttıracaktır’’ şeklinde konuştu.

TÜRKİYE-RUSYA- İRAN ZİRVESİ

Komite'nin önde gelen Demokrat üyelerinden Bob Menendez, Pompeo'ya,  Türkiye’nin, Rusya’nın ve İran’ın Ankara'daki Suriye konulu zirvede liderlerin birlikte çektirdikleri fotoğrafını sordu.

Görüntüyü da gösteren Menendez, Erdoğan’ı kast ederek "NATO müttefiki bir ülke Rusya'dan S-400 alıyor, IŞİD'i birlikte yendiğimiz YPG’ye karşı savaşıyor… Bu fotoğrafta ABD nerede?" sorusunu yöneltti.

TEKERE BİR ÇOMAK DAHA SOKULDU

Pompeo ''Ankara, Moskova ve Tahran Suriye'yi paylaşmak için oradaydılar… Zaten son derece karmaşık olan duruma Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı eklenince tekere bir çomak daha sokuldu’’ diye soruyu cevaplandırdı.

ABD Dışişleri Bakanı adayı Pompeo, diğer yandan ''Bu görüşmelerin içinde olabiliriz'' diye sözlerini noktaladı.

 Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal