ABD, BAE'ye Silah Satışını Askıya Aldı

ABD'nin yeni yönetimi göreve geldiği günden itibaren Donald Trump'ın aldığı birçok kararnameyi iptal etmeye başlamıştı. Biden yönetimi yurt dışına silah satışını geçici olarak askıya aldı.

27.01.2021-23:42 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-23:42) ABD, BAE'ye Silah Satışını Askıya Aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, BAE'ye silah satış onayı verilen F-35 uçakları dahil, Trump yönetiminin başlattığı çok sayıda askeri satış işlemini askıya aldığını açıkladı.

ABD Dışişleri yetkilisi tarafından yapılan açıklamada,  'Yeni yönetime inceleme fırsatı vermek üzere, Bakanlık Dış Askeri Satış ve Direkt Ticari Satış kapsamında bekleyen bazı askeri transfer ve satışları geçici olarak durdurdu. Bu durum başkanlık görev değişiminde normal bir durumdur.  Yönetimin şeffaflık, iyi yönetişim ve ABD silah satışlarının kabiliyetli, ortak çalışabilir ve daha güçlü ortaklıklar inşa etme noktasında stratejik hedeflerimize uyması gerektiği konusuna bağlılığını gösteriyor.' denildi.

Yetkili atılan bu adımın tüm satışları kapsamadığını ancak BAE'ye yakın zamanda satış onayı verilen F-35 ve diğer silah sistemleri ile Suudi Arabistan gibi birçok ülkeye onay verilen satışların da buna dahil olduğu bilgisini verdi.

'DIŞİŞLERİ BAKANI GÖRÜŞ DEĞİŞTİRDİ'

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı Antony Blinken, daha önce yaptığı açıklamalarda ABD'nin BAE'ye silah yollamasını desteklerken, alınan bu karar sonrasında Biden'a destek verdiğini açıkladı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal