ABD Askeri PKK Terörisleriyle Kol Kola!

Fransız haber ajansı AFP, ABD askerlerinin Türkiye-Suriye sınırında yer bulunan terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki Derbesiye köyünde devriye yaptığını belirtti.

05.11.2018-13:16 - (Son Güncelleme: 05.11.2018-13:13) ABD Askeri PKK Terörisleriyle Kol Kola!

Fransız haber ajansı AFP, ABD askerlerinin Türkiye-Suriye sınırında yer bulunan terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altındaki Derbesiye köyünde devriye yaptığını belirtti. ABD askerleri ve PKK'lı teröristler ayrıca Haseke, Ayn el Arab (Kobani) ve Münbiç bölgelerinde de devriye atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatabileceklerinin sinyalini vermişti. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınırın diğer tarafından taciz ateşi açan teröristlere angajman kuralları gereği bazı bölgelere obüs atışı gerçekleştirmişti. Bu atışlar sonucu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmişti.

ABD ve PKK TERÖRİSTLERİ YAN YANA

Bölgede bir operasyon olup olmayacağı münakaşa edilirken ABD askeri teröristlerle birlikte bölgede devriye atmaya başladı.
Fransız haber ajansı AFP'nin bölge muhabiri, üzerlerinde ABD bayraklı üniformalar giyen askerlerin Pazar günü üç zırhlı araçla köye gittiğini bildirdi. Muhabir, araçlarda da ABD bayrağının bulunduğunun altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal