ABD Anlaşmadan Bu Yana Taliban'a İlk Hava Saldırısını Gerçekleştirdi

ABD ordusu, Başkan Donald Trump'ın Taliban lideriyle "çok iyi bir konuşma" yaptığını söylemesinden saatler sonra Afganistan'daki Taliban savaşçılarına karşı hava saldırısı düzenledi.

04.03.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-16:30) ABD Anlaşmadan Bu Yana Taliban'a İlk Hava Saldırısını Gerçekleştirdi

ABD cumartesi günü Taliban'la yıllarca süren savaştan sonra Afganistan'a barış getirmeyi amaçlayan bir anlaşma imzalamıştı.

Ancak ABD kuvvetleri sözcüsü Albay Sonny Leggett, Afgan güçlerine saldıran Taliban savaşçılarına yanıt olarak hava saldırısı gerçekleştirildiğini söyledi.

Taliban konuya ilişkin yorum yapmadı.

ABD NE DEDİ?

Afganistan'daki ABD kuvvetleri sözcüsü Albay Sonny Leggett Twitter üzerinden, bu saldırının Afgan Ulusal Güvenlik Kuvvetleri kontrol noktasına yapılan saldırıya karşı "savunma amaçlı" olduğunu söyledi.

Sözcü, ABD'nin hala "barışa kararlı" olduğunu, ancak Afgan ortaklarını savunma sorumlulukları olduğunu da sözlerine ekledi. Afganların ve ABD'nin anlaşmadaki sözlerini tuttuklarını, Taliban’ın ise bu anlaşma fırsatını "harcama" niyetinde olduğunu ifade etti.

Sadece salı günü, Taliban'ın Afgan güçlerine ait kontrol noktalarına 43 saldırı gerçekleştirdiğini söyleyen Leggett şu ifadeleri kulladı:

"Taliban'ı gereksiz saldırıları durdurmaya ve verdikleri sözleri tutmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu hava saldırısının da ortaya koyduğu üzere ortaklarımızı gerektiğinde savunacağız."

Taliban şimdiye kadar saldırıların sorumluluğunu ne üstlendi ne de reddetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal