ABD, Almanya'daki Askerlerini Avrupa'nın Belirli Noktalarına Dağıtıyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Almanya'dan bir kısmı çekilecek ABD askerlerinin başta Polonya olmak üzere birkaç Doğu Avrupa ülkesinde konuşlandırılacağı aktarıldı.

21.10.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-18:16) ABD, Almanya'daki Askerlerini Avrupa'nın Belirli Noktalarına Dağıtıyor

ABD, Avrupa'nın doğusunda etkisini artırmaya başlayan Rusya'nın askeri varlığına karşı,hamle yaparak,Almanya'da konuşlu ordu birliklerinin bir kısmını Doğu Avrupa ülkelerine aktardı.

Washington merkezli Atlantik Konseyinde konuşan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD'nin Rusya ve Çin ile büyük güç rekabetine girerken ortak ve müttefikleri ile ilişkilerde yenilik yaptığına dikkati çekti.

Rusya'nın saldırganlığına karşı Avrupa'daki ortaklarla birçok yeni anlaşma ve inisiyatife imza attıklarını anlatan Esper, yapılan planlama NATO'nun da ötesine gidiyor. Müttefiklerimizin savunma harcamalarına daha çok yatırım yapmasını ve sorunlar söz konusu olduğunda sevkiyata hazır, kabiliyetli ve istekli olmalarını istiyoruz açıklamasını yaptı.

RUSYA'YA KARŞI "DAİMİ ASKERİ YIĞINAK"

Polonya, Romanya, Bulgaristan, Estonya, Letonya ve Litvanya ile birçok görüşme ve anlaşma yaptıklarını belirten Esper, Almanya'da konuşlu 2. Süvari Alayını, daimi olacak şekilde, bu ülkelerden bazılarına konuşlandırma fırsatı bulduk. açıklamasını yaptı.

 

ABD'nin Avrupa'daki değil, sadece Almanya'daki kuvvetlerini yüzde 25 azaltma kararı aldığını belirten Esper, Almanya'da konuşlu alayın Avrupa'nın daha da doğusuna kaydırılmasının, hem ABD stratejisi açısından hem de NATO ülkeleri tarafından daha mantıklı bir konuşlanma olarak görüldüğünü dile getirmişti.

Esper, 2. Süvari Alayının en azından bir kısmının Polonya'ya konuşlanmasının, Polonya hükümetince talep edildiğinin üstünü çizdi.

Söz konusu alayın, konuşlu bulunduğu Almanya'dan çekilmesine temmuz ayında karar verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal