AB Yunanistan'dan 'Göçmenlere Şiddet İddialarını' Soruşturmasını İstedi

AB, Yunanistan'dan göçmenlere karşı şiddet ya da yasa dışı müdahale iddialarını soruşturmasını talep etti.

11.03.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-16:56) AB Yunanistan'dan 'Göçmenlere Şiddet İddialarını' Soruşturmasını İstedi

AB, Yunanistan'dan göçmenlere karşı şiddet ya da yasa dışı müdahale iddialarını soruşturmasını talep etti.

Avrupa Birliği (AB), Yunanistan'a, göçmenlere karşı şiddet veya yasa dışı müdahale yapıldığını iddiasını soruşturması çağrısı yaptı.

AB Komisyonu Sözcüsü Adalbert Jahnz, günlük medya ön bilgilendirmesindeki açıklamasında, "Yunan yetkililerin (sığınmacılara yönelik) herhangi bir şiddet ya da yasa dışı müdahale iddiasını soruşturmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Yunan sorumlularının istisnai bir halle karşı karşıya olduğunu ve güç bir vazife yerine getirdiğini belirten Jahnz, "Bunu, temel haklara tam olarak uyarak ve orantılı biçimde yapmalılar." dedi.

Göçmenlerin Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasındaki tampon bölge ve etrafındaki ağaçlık bölgede bekleyişlerinin 13. gününe gelindi.

Yunanistan sınır güçleri göçmenlere gaz bombalarıyla müdahale ediyor ve gaz fişeklerini direkt onları hedef alarak üzerlerine atıyor.

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Yunanistan'ın ateşli silah, plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla gösterilen müdahale neticesinde yaralanan 2 bin 306 göçmene şehirdeki hastaneler ve sahra hastanesinde müdahale edildiği aktarılmıştı.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Mart'ta saat 12.10 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılarak Edirne Meriç’ten Yunanistan’a geçen sığınması sayısının 142 bin 175 olduğunu açıklamıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal